Вт, 2024-03-19, 04:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
Лише на чверть від колишнього обсягу Україна відновила постачання сиру до РФ
Інші останні Економічні новини

У керiвництвi Росiйської санiтарної служби задоволенi дiалогом з Україною щодо питання повернення на росiйський ринок українського сиру, передає "Інтерфакс-Україна".

У середу в Києвi голова Росспоживнагляду, головний державний санiтарний лiкар РФ Геннадiй Онищенко зустрiвся з мiнiстром економiчного розвитку i торгiвлi України Петром Порошенком. Зустрiч вiдбулася в рамках засiдання Комiтету з питань економiчного спiвробiтництва росiйсько-української мiждержавної комiсiї.

"Пiд час зустрiчi сторони обговорили виконання ранiше досягнутих домовленостей про реалiзацiю заходiв щодо усунення українською стороною недолiкiв у виробництвi сирної продукцiї з метою вiдновлення її постачань на росiйський ринок", - повiдомили у Росспоживнаглядi.

"Загалом спостерiгається позитивна динамiка та обговорено подальшi кроки, спрямованi на якнайшвидше вирiшення сформованої ситуацiї i повернення на росiйський ринок молочної продукцiї українських виробникiв, яка вiдповiдала вимогам росiйського законодавства", - заявили у Росспоживнаглядi.

Поiнформоване джерело повiдомило "Iнтерфаксу" в середу, що Україна наразi постачає на ринок РФ 25% вiд загального обсягу сиру, який експортувався до Росiї до введення Роспоспоживнаглядом ембарго. Заборону було введено через претензiї до якостi.

Нагадаємо, 19 червня 2012 року, Росспоживнагляд визнав 88 видів українського сиру відповідними санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.

"У лабораторію ФБУЗ "Центр гігієни і епідеміології в місті Москві" Росспоживнагляду надійшло 107 зразків сиру виробництва ПП КФ "Прометей" філіал "Менський сир", ТОВ "Гадячсир", ЧАТ "Пирятинський сирзавод", ПАТ "Дубномолоко", з яких повністю досліджено 91 зразок продукції.

Тоді ж Геннадій Онищенко заявив, що Російська санітарна служба дала "зелене світло" постачанням в РФ майже 90 партій українського сиру.

Нагадаємо, "сирна війна" між Україною та Росією виникла з 7 лютого, коли російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: чверть, україна, сиру до РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]