Вт, 2024-03-19, 10:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:24
Янукович хоче "по-крупному" обговорити газове питання з Медведєвим
Інші останні Економічні новини

Янукович хотів би обговорити з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим серйозно питання торговельно-економічних відносин і газове питання, пише "Інтерфакс-Україна".

"Хотів би з вами обговорити серйозно ті питання, які для нас є дуже чутливими, насамперед торговельно-економічні. Звичайно, не приховаю, що мене надалі серйозно непокоїть газова проблема", - сказав Янукович на зустрічі з Медведєвим у Києві.

Президент України також повідомив, що від українсько-російської міждержавної комісії підготували "достатній пласт пропозицій", готових до ухвалення рішень.

"Я так розумію, що ви приїхали, щоб поставити свій вердикт із тих питань, які ми готуємо на міждержавну комісію", - наголосив глава Української держави.

При цьому він висловив упевненість, що у сторін буде прогрес щодо всіх напрямів.

Янукович також висловив сподівання, що зустріч російського прем'єра з українським колегою Миколою Азаровим буде плідною.

"Ми як стратегічні партнери, звичайно, маємо думати над нашими спільними рішеннями в питаннях інтеграції наших економік", - сказав президент.

Медведєв також висловив готовність обговорити газове питання з українською стороною.

"Нині дуже важливо рухатися вперед за тими напрямами співпраці, які ми з вами обговорювали і на президентському, і на урядовому рівні, - питання технологічної кооперації, створення нових виробництв і закінчуючи складними питаннями енергетичної співпраці, зокрема газовою темою. Я упевнений, що ми сьогодні про це поговоримо, і, звісно, я продовжу цю розмову з прем'єр-міністром Миколою Азаровим" – відзначив Медведєв.

Медведєв сумнівається у "простому економічному майбутньому" Росії та України

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв не виключив, що Росії і Україні в умовах світової фінансової кризи доведеться приймати жорсткі економічні рішення.

"Простого економічного майбутнього у нас зараз немає. Нам доведеться приймати рішення, може іноді жорсткі, надзвичайні рішення для того, щоб підтримувати наші економіки", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що подібні рішення бажано приймати не в односторонньому порядку, "але у взаємозв'язку і в гармонії між нашими підходами".

Зі свого боку Янукович також підтвердив важливість координації двосторонніх дій.

"Враховуючи непросту ситуацію в світі - триває економічна криза, - дуже важливо дізнатися вашу точку зору, і важлива можливість координації наших зусиль для того, щоб мінімізувати ті проблеми, які можуть виникнути в економіках наших країн", - сказав він.

"Як стратегічні партнери, ми повинні думати над нашими спільними рішеннями в питаннях інтеграції наших економік. Саме від координації цієї роботи між нашими країнами буде залежати і зростання економік, і доходи бюджету", - сказав Янукович.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1023 | Додав: admin | Теги: янукович, газ, Медведєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]