Вт, 2024-03-19, 05:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:22
Лутковська не вважає Тимошенко політв'язнем за мірками СРСР
Інші останні Політичні новини

Омбудсмен Валерія Лутковська не вважає екс-прем'єра Юлію Тимошенко політв’язнем, повідомляє Iнтерфакс-Україна.

В інтерв'ю 5 каналу в суботу, 2 червня, вона зазначила, що політична складова у справі Тимошенко є, тому що мова йде про людину, яка обіймала посаду прем'єр-міністра України.

"Однак при цьому справа стосується конкретного кримінального злочину", - сказала вона.

"Політв'язень в розумінні, яке існувало ще за часів Радянського Союзу - це людина, яка була засуджена у зв'язку зі своїми політичними переконаннями. Якщо ми говоримо зараз про це, то я в справі Тимошенко, щонайменше, яка є зараз і яку можна прочитати у відкритих джерелах, у вироку суду і в рішенні апеляційної інстанції бачу кримінальну складову, а не політичну", - пояснила Лутковська.

Вона також заявила, що на екс-омбудсмена Ніну Карпачову ніхто не чинив тиску.

"Відбулися певні події, які Ніна Іванівна розтлумачила як тиск на неї або на співробітників секретаріату", - зазначила омбудсмен.

Вона пояснила, що сама Карпачова звернулася до генеральної прокуратури із заявою щодо Тимошенко, "підкріпила свою заяву експертним висновком, який підписали не експерти, а два співробітники секретаріату".

"В результаті, прийшли співробітники прокуратури і попросили дозволу добровільно поговорити зі співробітниками секретаріату, які написали цей висновок. Розмова відбулася, розмова закінчилася. Все", - сказала Лутковська.

Вона також зазначила, що намагалася розібратися, на підставі чого Карпачова робила гучні політичні заяви у справі Тимошенко, і знайшла виробництво, яке було розпочато екс-омбудсменом.

"Знайшла, загалом, досить невелику кількість матеріалів. Звичайно, частина відправлена ​​в прокуратуру, і прокуратура повинна розбиратися в питанні порушення чи відмови в порушенні кримінальної справи. А все те, що знаходиться в офісі на сьогоднішній момент, по-перше, вже втратило свою актуальність, а по-друге, не дає можливості робити ті політичні заяви, які були зроблені. Тому зараз відправлені нові запити, чекаю на нову інформацію", - сказала Лутковська.

Нагадаємо, 27 квітня Валерію Лутковську привели до присяги омбудсмена на позачерговому засіданні Ради.

Раніше фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" і Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" висловили думку щодо провладності Лутковської.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 942 | Додав: admin | Теги: політв'язень, тимошенко, Лутковська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]