Вт, 2024-03-19, 10:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:01
Черновецький пішов з посади. Інтрига навколо виборів-2012 посилюється
Інші останні Політичні новини

Мер Києва Леонід Черновецький 1 червня написав заяву про відставку, повідомляє Iнтерфакс-Україна з посиланням на персональний сайт мера в суботу, 2 червня.

"Це рішення повністю зважене. Воно було прийнято мною для того, щоб уникнути будь-яких політичних інсинуацій і використання різними політичними силами ситуації з призначенням наступних виборів Київського міського голови і трактування терміну моїх повноважень", - йдеться в заяві.

Він також подякував київській громаді "за надану йому довіру" і підтримку на виборах київського мера в 2006 і 2008 роках і побажав своєму наступнику успіхів в роботі і підтримки киян на цій відповідальній посаді.

Згідно із законодавством, повноваження Черновецького на посаді мера української столиці закінчуються 3 червня цього року. Дату виборів мера Києва призначає парламент.

Глава Київської міської держадміністрації Олександр Попов 31 травня заявив, що Черновецький буде виконувати функції міського голови, поки не прийме присягу новий мер Києва.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко на днях нагадав, що термін повноважень чинного мера Черновецького закінчується 3 червня і після цього всі його підписи під документами будуть недійсними. У зв'язку з цим Кличко підкреслив, що якщо вибори так і не будуть призначені, то "УДАР" має намір оскаржити в суді "всі рішення, підписані нелегітимним мером".

Відзначимо, що в жовтні 2012 року в Україні повинні відбутися парламентські вибори. Ця обставина загострює етапи боротьби на місцях за електоральні симпатії. Особливо з огляду на те, що Київ є не тільки столицею, але й основною базою підтримки опозиційних починань.

Раніше ЗМІ розпізнали два варіанти стратегії і тактики партії влади з призначенням виборів мера Києва.

З одного боку, 3% розрив між нинішнім главою КМДА Олександром Поповим і Віталієм Кличком може бути скорочений завдяки "вдалому" проведення виборів в липні 2012 року, коли молодь, яка становить ядро електорату Кличка, "вирушить на моря".

Зазначимо, що голова КМДА Олександр Попов раніше заявляв про намір влади провести вибори мера Києва не пізніше липня 2012 року.

З іншого боку, для Партії регіонів основний пріоритет - результат на парламентських виборах. У разі виграшу і програшу партії влади кандидату від опозиції відгомін київської кампанії допоможе згуртувати її супротивників. Тому в надрах Партії регіонів розглядаються і "екстрені" сценарії.

З іншого боку, для Партії регіонів основний пріоритет - результат на парламентських виборах. У разі виграшу або програшу партії влади кандидату від опозиції відгомін київської кампанії допоможе згуртувати її супротивників. Тому в надрах ПР розглядаються і "екстрені" сценарії як, наприклад, - перенесення виборів голови Києва на 2013 рік або дострокові вибори в Раду на початку осені.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1027 | Додав: admin | Теги: відставка, Леонід Черновецький | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]