Вт, 2024-03-19, 04:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Янукович залишить миротворців в Афганістані і після 2014 року
Інші останні Політичні новини

Україна планує зберегти свою присутність в Афганістані навіть після 2014 року, коли НАТО виведе звідти свій контингент, сказав помічник генсека НАТО з політичних питань і політики безпеки Дірк Бренгельманн в інтерв'ю тижневику "Дзеркло тижня. Україна", опублікованому в суботу, 2 червня.

Бренгельманн нагадав, що Україна бере участь в Міжнародних силах сприяння безпеці в Афганістані (МССБ).

Помічник генсека НАТО повідомив, що на Чиказькому саміті альянсу на засіданні МССБ президент Віктор Янукович "пообіцяв зберегти українську присутність в Афганістані і після 2014 року".

"Україна пообіцяла продовжувати здійснювати свій важливий внесок у безпеку Афганістану і надавати підтримку в підготовці інструкторів", - сказав Бренгельманн.

"Завершення місії МССБ в кінці 2014 року не буде означати кінця підтримки. Уряд Афганістану закликало НАТО підтримати афганські сили безпеки після 2014 року. І ми готові очолити нову тренувальну, дорадчу та допоміжну місію", - зазначив він.

"Крім того, восени цього року українські інструктори приєднаються до нас в рамках проекту Ради НАТО-Росія з підготовки фахівців з боротьби з наркотиками для Афганістану, країн Центральної Азії та Пакистану", - додав Бренгельманн.

Як пише видання, Бренгельманн на майбутньому тижні відвідає Україну.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович 19 квітня затвердив Річну національну програму співробітництва Україна-НАТО на 2012 рік.

З 20 по 21 травня в Чикаго проходив саміт НАТО, на якому був присутній та президент України Віктор Янукович. Янукович зазначив, що Україна послідовно підтримує реалізацію Лісабонської стратегії НАТО, яка передбачає поетапне завершення спільної військової операції в Афганістані до кінця 2014 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 931 | Додав: admin | Теги: Афганістан, янукович, миротворці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]