Вт, 2024-04-16, 14:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:18
Масово гине риба в українських річках
Інші останні Новини з регіонів України

З настанням спеки вода у Дніпрі позеленіла, мертва риба пливе за течією або прибивається хвилями до берега річки.

Віце-мер Кременчука Володимир Тараторін вже направив телефонограму в облуправління охорони навколишнього середовища і керівництву Полтавського регіонального управління водних ресурсів, в якій зазначив, що рівень кисню у воді Дніпра через спеку знизився, передає УНІАН.

"Згідно з даними міскводоканалу, 19 червня рівень кисню знизився у Дніпрі до позначки 4,17 міліграма на літр, а 20 червня - до 3,24 (за мінімальної норми - 6). Просимо вжити екстрених заходів зі збільшення пропускання води з метою забезпечення проточності води і недопущення загибелі риби", - зазначається в телефонограмі.

Раніше повідомлялося, що на Тернопільщині масово гине риба. З каналізаційної мережі Тернополя на очисні споруди комунального підприємства "Тернопільводоканал" потрапили агресивні стоки невідомого походження.

Також відсутність штормів і спека призводять до масової загибелі риби. На берег Азовського моря, поблизу села Курортного Ленінського району, викинуло 2 тонни мертвої риби.

Зазначимо, у 2010 році масова загибель риби була зафіксована у водоймах Миколаївщини через високу температуру повітря та води. А навесні в результаті спуску води в Київському водосховищі від задухи загинуло більше половини всієї риби, що живе в ньому.

Миколаїв на межі екологічної катастрофи. Гине риба

Загибель риби в річці Південний Буг у районі Миколаєва набуває характеру екологічного лиха. Повідомлення про масовий мор риби тепер надходять звідусіль. Про це передає інтернет-видання "Новости-N".

Тільки за останню добу з повідомленнями про масовий мор риби дзвонили жителі сіл Баловне, Матвіївки, мікрорайону Соляні. Велика кількість загиблої риби зафіксовано поблизу міського пляжу "Стрілка".

Увечері у вівторок кореспонденти виїхали за дзвінком мешканців у район села Баловне. Побачене просто лякає: берег між Баловним і Матвіївкою буквально всипаний мертвою рибою. Риба вже почала розкладатись й над річкою стоїть нестерпний сморід. Прибирати потенційне джерело інфекції ніхто навіть і не думає.

У середу, 20 червня, поскаржилися мешканці Намиву: за їхніми словами, в районі сумнозвісного "Бомбардира" на березі повно загиблої риби.

На довершення до всього над пляжем стоїть густий нестерпний запах мертвої риби. Смуга прибою вздовж пляжу вкрита густим нальотом, який за кольором нагадує мідний купорос. Неясно - чи це висохлі водорості, чи якісь хімічні речовини.

При цьому пляж наповнений людом, купаються всі, в тому числі і діти – тридцатип'яти градусна спека не залишає альтернативи.

Хоча всі пляжі Миколаєва закрили через невідповідність якості води нормативам. Так, вміст кишкової палички у воді в 5000 разів вищий за норму. Такий показник пов'язують зі спекою і викидом в річки Південний Буг та Інгул каналізаційних стоків. Рівень забруднення води може знизитися лише з похолоданням.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1079 | Додав: adminA | Теги: українських річках, гине риба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]