Вт, 2024-03-19, 08:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:39
Можливі санкції щодо України обговорила ЄНП
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Саміт ЄНП в Брюсселі обговорив можливість застосування ЄС санкцій до України через ситуацію із політично вмотивованими судовими процесами, заявляє заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря. Про це він розповів в Брюсселі по завершенню саміту ЄНП, передає УНІАН.

"Частина дискусії стосувалася того, яким чином і чи підтримує опозиція можливе застосування... санкцій, або інших обмежувальних заходів. І я висловився в тому дусі, що такі інструменти мають бути не лише розглянуті, але й застосовані в прив’язці до конкретних часових рамок. І почати застосування таких інструментів важливо по відношенню до найбільш одіозних виконавців політично вмотивованих процесів в Україні. Це стосується і працівників прокуратури, слідчих, і так далі", - сказав Немиря.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо того, чи означає це, що питання можливих санкцій до найвищого керівництва країни не обговорювалося, заступник голови партії "Батьківщина" зазначив, що йшлося про можливе поступове запровадження санкцій: спочатку проти виконавців, а згодом, якщо ситуація не зміниться, - і проти "політиків найвищого рангу".

"Ні в якому разі жоден виступаючий не говорив про санкції до всієї країни, до всіх громадян", - уточнив Немиря.

Нагадаємо, 24 травня Європарламент ухвалив резолюцію щодо України - четверту за останній рік. У документі немає заклику бойкотувати Євро-2012 і ні слова про санкції. З іншого боку, там багато критики на адресу влади. У резолюції зазначено, що задля асоціації з ЄС Україні треба звільнити політв'язнів і провести чесні вибори.

6 червня Єжи Бузек заявив, що реальним інструментом впливу у сфері міжнародних відносин є санкції, але це - засіб останньої надії. "Що стосується поточної ситуації, то я б сказав, що юридична система України, а також ваша влада сьогодні самі накладають санкції на вашу країну. Нам залишається тільки реагувати на події. Ми не можемо визнати рішення ваших судів, які не відповідають правилам і суперечать основним цінностям Євросоюзу", - наголосив Бузек.

Депутат Європарламенту не відкидає застосування санкцій до України, якщо Тимошенко і Луценко не будуть брати участь у парламентських виборах 2012 року. Також Європа звертає увагу на махінації, які були пов'язані з корупцією при будівництві стадіону НСК "Олімпійський". Про це заявив депутат Європарламенту Вернер Шульц.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: санкції, України, ЄНП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]