Чт, 2024-03-28, 16:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
На Форумі видавців у Львові назвали найкращі книжки року. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

У Львові на 22-му Форумі видавців назвали найкращі видання року. Головну книжкову премію отримала професор Варшавського університету, відомий українолюб Ольга Гнатюк, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Її книга "Відвага і страх" – це історичне видання про Львів часів Другої світової війни. Авторка зізнається, що своєю книгою хотіла подякувати львів'янам та українцям загалом.

"На те є кілька причин. По-перше, моя мама народилася тут після того, як вступила Червона армія у вересні 1939 року. Вона буквально день після того народилася, і мене це дуже інтригувало. Почала розплутувати ці сюжети значно-значно пізніше – після смерті моєї мами. Але це не родинна історія, не винятково родинна історія", - пояснила письменниця. Престижні нагороди отримала ще 21 книга.

"Це єдина в Україні премія такого плану. Завжди нагороджуємо найкращі видання. Найкращу книжку обирає компетентне журі. Запрошується щороку близько 100 осіб. Засідання триває за два дні до початку форуму. Це люди з різних галузей: літературознавці, науковці, філософи, журналісти, перекладачі, бібліотекарі", - розповіла прес-секретар Форуму видавців Ольга Вишня.

Книжкове свято у Львові триватиме до 13 вересня. Планується, що його відвідає близько 50 тисяч людей.

Нагадаємо, Форум проходить у Львові з 9 по 13 вересня. На книжковому форумі організатори анонсують 5 тис. нових назв книг, майже 1,5 тис. заходів, 770 учасників з 22 країн, з яких 350 авторів і 170 видавців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: Львів, Форум видавців, найкращі книжки року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]