Сб, 2024-04-20, 06:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
XXII Форум видавців розпочався у Львові
Інші останні Культурні новини

У Львові сьогодні розпочався ХХІІ Форум видавців. На цьогорічному книжковому форумі організатори анонсують 5 тис. нових назв книжок, майже 1,5 тис. заходів, 770 учасників з 22 країн, з яких 350 авторів та 170 видавців.

Також очікується, що заходи у рамках форуму відвідають понад 40 тис. осіб.

Головна тенденція форуму – збільшення книг про війну і мемуарів. Зокрема, на книжковому ярмарку буде презентовано роман журналіста Сергія Лойка "Аеропорт"; книга незаконно утримуваної у Росії льотчиці Надії Савченко "Сильне ім‘я Надія"; книга "Оповідання" режисера Олега Сенцова, нещодавно засудженого в Росії за сфальсифікованим обвинуваченням до 20 років ув’язнення за нібито підготовку терактів у Криму; "Тюремні щоденники" акордеоніста Ігоря Завадського, якого звинувачують у педофілії; роман "Іловайськ" Євгена Положія; книги "Історії про життя, смерть та нейрохірургію" відомого британського нейрохірурга Генрі Марша.

Українська журналістка, кандидат мистецтвознавства Леся Шутко презентуватиме книгу "Роксолана: міфи і реалії", написану за результатами досліджень турецьких, західноєвропейських та американських науковців.

Серед іншого, у рамках Форуму видавців у Львові, що проходитиме 9-13 вересня, відбудеться книжковий ярмарок, церемонія вручення книжкової премії "Найкраща книга Форуму-2015", фестиваль дитячого читання "Книгоманія", міжнародний літературний фестиваль, бібліотечний форум, що стартував 8 вересня, участь в якому беруть понад 220 бібліотечних працівників з усіх областей України, а також Литви, Польщі, Хорватії,

Вперше Форум видавців та Львівський міжнародний літературний фестиваль відвідають автори із Зімбабве, Китаю і Єгипту. Також будуть письменники з Бєларусі, Бразилії, Естонії, Ізраїлю, Латвії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Росії, Сербії, Фінляндії, Франції.

"Форум видавців" у Львові має намір залучити на заходи якомога більше дітей

Як повідомила на прес-конференції засновниця "Форуму видавців" Олександра Коваль, "Форум" у Львові має намір залучити на заходи як мінімум 10 тисяч дітей, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наше завдання – залучити на форум якомога більше дітей. Заходи ("Дитячого форуму") розраховані на 15 тисяч дітей, і ми сподіваємося, що туди прийдуть як мінімум 10 тисяч дітей", - сказала вона.

За словами Коваль, програма "Дитячого форуму" дуже насичена і включає в себе сотні заходів, які в ігровій формі повинні прищепити дітям потребу в читанні і здобутті знань за допомогою книги. Крім того, для дітей заплановані заходи, присвячені науці, мистецтву, театру, музиці, спорту.

Заходи "Дитячого форуму" проходитимуть в Національному і Природничому музеях.

"Це експеримент. Видавці відчули попит на дитячу книгу і хочуть видавати її якомога більше... Зараз видавці та книготорговці відчувають брак книг, бо зменшилася кількість книг з Росії", - розповіла Коваль.

За її словами, на Форумі видавців у поточному році зареєструвалися 954 учасники і заплановано 1428 заходів.

На конкурс "Найкраща книга "Форуму видавців" було номіновано 467 книжок від 87 видавництв.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: XXII Форум видавців, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]