Пт, 2024-03-29, 00:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:13
На Поштовій площі у Києві виявили нові артефакти 17 століття
Інші останні Культурні новини

Під час проведення розкопок на Поштовій площі дослідники виявили ще один осередок археологічних знахідок, що датуються серединою 17 століття.

Про це заявила директор Департаменту культури Діана Попова, повідомляє сайт міської влади.

Історики припускають, що нова знахідка може бути дерев’яною фортифікаційною спорудою.

"На сьогодні зарано говорити про музеєфікацію знайдених об’єктів. Зараз ми працюємо над збереженням знайдених археологічних артефактів. І лише після того, як археологи завершать всі дослідження двох шарів – 11 та 17 століття, а також проведуть їх консервацію, ми зможемо чітко визначитися з музеєфікацією цих безцінних історичних пам’яток", – зазначила Попова.

Водночас вона наголосила, що інвестор будівництва, яке відбувається на Поштовій площі, йде назустріч столичній владі та київській громаді та висловлює готовність чекати до завершення археологічних досліджень.

Як повідомлялося, узимку 2015 року під час будівництва на Поштовій площі було виявлено культурний шар глибиною 7-8 метрів, що відповідає приблизно 11-13 ст.

27 лютого будівництво на місці знахідки зупинили. У середині березня 2015 року на розкопі відбувся обвал, внаслідок якого знахідку було частково засипано.

У квітні 2015 року через різке потепління дерев’яні об’єкти тимчасово законсервували ґрунтом.

На початку червня 2015 року було створено інформаційний штаб, який почав напрацьовувати концепцію консервації та музеєфікації знайдених артефактів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: нові артефакти 17 століття, Київ, Поштова площа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]