Пт, 2024-04-19, 03:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
Найстаріший українець помер
Інші останні Новини з регіонів України
Найстарішого українця 112-річного Петра Лизана поховали 12 листопада у селі Поморяни Золочівського району на Львівщині. У дідуся було четверо дітей, 10 онуків, 25 правнуків, троє праправнуків.

Петро Павлович народився 12 травня 1900 року на хуторі Загора на Золочівщині. Останні роки жив у старшої доньки на Тернопільщині. Пережив дві війни. Служив у Китаї. Звідти мiсяць i шiсть днiв добирався самотужки в Україну. Під час Радянської влади працював у колгоспі трактористом, ланковим. Переніс дві операції на сечовому міхурі - у 80 та 90 років. Почувався після них добре, до лікарів вже не звертався. Вмів виплітати кошики з лози, їх купували люди з навколишніх сіл, повідомляє Gazeta.ua.

Діти та внуки кажуть, що дідусь ніколи не курив, не пив, багато працював і молився. В останні два роки почувався гірше. Але допомагав — чистив буряки, кукурудзу.

"Дідусь ще й в п'ятницю священника покликав — висповідався. Сказав нам — "Діти, все буде добре". Чекав смерті, але й не нарікав на свій вік. А вже в суботу погано себе почував. Спав увесь день, уві сні хрипів. В неділю (11 листопада) зранку помер". - каже телефоном наймолодша онука Петра Лизана Надія Галушка.

Діти та онуки кажуть, що дідусь пам'ятав усіх онуків і правнуків. Не сварився, не сердився, завжди усім був задоволений. У їжі був неперебірливий. Поховали Петра Павловича на місцевому кладовищі поряд з могилою дружини Ганни. Вона померла 21 рік тому.

7 жовтня у Грузії померла найстаріша жителька світу, 132-річна Антіса Хвічава. Вона проживала в селі Сачин Цаленджихського району. Згідно з посвідченням особистості, Антіса Хвічава народилася 8 липня 1880 року і тільки в 1965 році вийшла на пенсію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: gомер найстаріший українець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]