Пт, 2024-04-19, 23:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:43
Розслідувати появу українофобських листівок вимагає кіровоградська "Свобода"
Інші останні Новини з регіонів України
Кіровоградська обласна організація ВО "Свобода" звернулася до Служби безпеки України, прокуратури, міліції, до місцевої влади з вимогою негайно розслідувати акт українофобії, повідомляє УНІАН з посиланням на обласну організацію ВО "Свобода".

До представників місцевого партійного осередку звернувся настоятель місцевого храму УАПЦ з селища Пантаївка Олександрійської міської ради з приводу розповсюдження листівок з прямими погрозами на адресу жителів селища, котрі проголосували на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня за ВО "Свобода".

Він повідомив, що спершу побачив листівки, розклеєні біля храму, а потім такі ж стали приносити парафіяни з інших частин селища. Автори анонімних листівок звертаються до прихильників націоналістів: "Відтепер живіть і думайте над тим, що до вас у будь-яку мить можуть прийти месники в образі онуків і правнуків колишніх воїнів Радянської армії та партизан. А тому ми починаємо робити з вами те ж - вішати, різати, топити й палити ваші оселі! Разом з вашими дітьми! І будемо це робити теж вночі, щоб вам не спалося щоночі! Чекайте!"

У листівці також вказано, що її автори знають, на яких вулицях проживають прихильники ВО "Свобода", зокрема, кількох з них названо. За словами настоятеля, одна з парафіянок храму УАПЦ, яка проживає на зазначеній у листівці вулиці, сильно налякана, і відмовляється ночувати у власному домі.

Священик негайно звернувся в Службу безпеки України і міліцію.

Як зазначають в обласній партійній організації, якщо влада виявиться байдужою або бездіяльною, ВО "Свобода" залишає за собою право громадського розслідування та покарання винуватців цього інциденту.

Як повідомила кореспонденту УНІАН керівник центру громадських зв'язків УМВС у Кіровоградській області Віталіна Бевзенко, заява з приводу даного інциденту надійшла вчора в Олександрійський міськрайонний відділ міліції і від настоятеля храму УАПЦ з селища Пантаївка. Проводиться перевірка.

Нагадаємо, наприкінці вересня тернопільський осередок ВО "Свобода" повідомив про інцидент, коли, за інформацією організації, було викрадено і спалено тираж партійної газети.

Слід зазначити, що традиційна поляризація настроїв між представниками правої і лівої ідеології, що становить невід'ємну частину публічного політичного дискурсу в Україні, штучно стимулюється "згори" ухваленням законів, які посилюють міжнаціональну ворожнечу і спекулюють на історичній пам'яті. Одним з таких актів є і закон про мови, ухвалений Верховною Радою 3 липня 2012 року. Після скандального голосування по всій країні пройшли численні акції протесту.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: кіровоградська Свобода, листівок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]