Нд, 2024-09-08, 01:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:01
Німеччина погодилась передати $50 млрд від росактивів Україні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Німеччина готова підтримати план США про передачу $50 млрд доходів від заморожених активів рф для підтримки України. Це може стати вирішальним кроком, який наблизить США до передачі допомоги. Про це пише Bloomberg.

Коли Україна зможе отримати кошти від заморожених активів рф

Німецькі офіційні особи не очікують, що Захід ухвалить остаточне рішення щодо передачі Україні доходів від заморожених активів росії до зустрічі лідерів G7 13-15 червня 2024-го. А реалізація будь-якої ідеї буде не раніше 2025-го, кажуть джерела Bloomberg.

У відповідь на війну росії в Україні країни G-7 заморозили близько $280 млрд активів російського центрального банку. Більшість із них зберігається в бельгійському депозитарії Euroclear.

У США просувають ідею використати ці активи для допомоги Україні. Водночас напередодні виборів президента США восени 2024-го кандидати розділилися у тому, скільки зможе отримати Україна. Дональд Трамп спочатку повністю блокував ідею, проте згодом запропонував використати росактиви у формі позики для України.

Деякі країни Європи, зокрема Німеччина і Франція, скептично ставились до пропозиції США, оскільки це може підірвати фінансові ринки, а також порушити міжнародний закон.

Водночас Німеччина підтримує ідею передати Україні лише відсотки з доходів від російських активів, але не конфісковувати основну суму.

Зараз у G7 обговорюють пропозицію передати Україні €5 млрд наперед – суму доходів, яку мають принести заморожені активи рф протягом років.

"Кінцевий розмір пакету допомоги залежатиме від тривалості термінів погашення та того, як довго активи будуть знерухомлені. Він може досягати й $50 млрд. Деталі, як і хто буде розпоряджатися цією сумою, ще обговорюють", – сказали Bloomberg офіційні особи.

Нагадаємо, у Німеччині зберігаються €3,95 млрд заморожених активів рф.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 259 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]