Нд, 2024-09-08, 02:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:19
Вибори під час війни неможливі, Зеленський є законним президентом України - глава МЗС Німеччини Бербок
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголошує, що Володимир Зеленський є легітимним і законним президентом, бо під час воєнного стану вибори неможливі.

Про це Бербок сказала на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві. Глава МЗС Німеччини наголосила, що Україна бажає бути вільною, не окупованою країною, але єдиний, хто унеможливлює проведення виборів - це російський президент володимир путін, який напав на Україну. "Усім чітко зрозуміло, що Володимир Зеленський є правомірним і легітимним президентом України", - наголосила Бербок.

Вона зазначила, що усі завдання будуть разом вирішуватися. Зокрема, Німеччина допомагатиме у проведенні реформ в Україні. "Конституція не лише України, але й інших країн, говорить, що під час воєнного стану не можна проводити вибори. Це, наприклад, записано й в Основному законі Німеччини: що каденція продовжується під час воєнного стану і тільки після шести місяців завершення війни можна організувати вибори", - наголосила Бербок.

Вона вважає "низькою грою" спочатку розпочати війну, унеможливити вибори, а потім поширювати наратив про те, що нібито президент нелегітимний, бо не переобраний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 312 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]