Пт, 2024-10-18, 05:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:58
Україна ухвалюватиме власні рішення щодо використання зброї від США — Блінкен
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Очільник Держдепу США Ентоні Блінкен під час виступу у Конгресі зазначив, що Україні доведеться ухвалювати самостійні рішення щодо використання отриманої американської зброї для ударів по території рф.

Що відомо про аспекти заборони США на використання Україною американської зброї для ударів по території рф

Блінкен підкреслив, що США не схвалюють використання Україною американської зброї для ударів по території рф, однак Києву доведеться приймати власні рішення стосовно цього питання.

За словами керівника комітету Палати представників з питань закордонних справ Майкла Маккола, злочинна армія рф відбудовує усю свою артилерію і ракети поряд із українським кордоном, використовуючи озброєння для атак по Україні.

 Однак ваша адміністрація і Джейк Салліван обмежили використання зброї, щоб Україна не могла захистити себе і відкрити вогонь у відповідь по росії, — зазначив Маккол, звертаючись до Блінкена.

Маккол підкреслив, що адміністрація президента Джо Байдена не дозволяє українським військовим використовувати далекобійні ракети ATACMS та ракети з РСЗВ HIMARS для атак по об’єктах на території рф.

Конгресмен порівняв це із обмеженнями на поставки озброєнь Ізраїлю, до яких також вдається адміністрація Байдена.

У Конгресі вимагають від Білого дому скасування на заборону використання Україною американської зброї для ударів по території рф

Зокрема, Маккол відверто запитав Блінкена, чи змінить Білий дім власну позицію стосовно використання Україною американських озброєнь для ударів по території рф.

Блінкен у відповідь заявив, що США за останні два роки об'єднали 50 країн, щоб вони прийшли на захист України і надали їй зброю, необхідну для захисту і відбиття російської агресії.

 Коли справа доходить до дозволу і схвалення атак за межами України, ми цього не робили, але Україні доведеться приймати свої власні рішення, і я хочу переконатися, що вона отримає обладнання, необхідне їй для ефективного захисту, — підкреслив керівник Держдепу.

Маккол зі свого боку наголосив, що Конгрес схвалив фінансування допомоги Україні і не вводив обмежень щодо використання переданих озброєнь.

 Це Джейк Салліван і ваша адміністрація ввели обмеження на цю зброю, і я говорив із ними. Вони не можуть домогтися перемоги з тими обмеженнями, які ви, а не Конгрес, наклали на них. І я сподіваюся, що ви повернете це раднику з національної безпеки і Раді національної безпеки і зміните це політичне рішення, яке дуже небезпечне і шкідливе для українського народу, — зазначив Конгресмен.

F-16 проти Су-57. Якою буде битва за небо між Україною та рф

Уже незабаром Україна отримає перші сучасні винищувачі F-16. Видання Newsweek вирішило проаналізувати, чи зможуть вони дати відсіч російським Су-57.

Які є переваги та недоліки у Су-57

Західні фахівці звертають увагу на те, що F-16 на загальному тлі вирізняє надійність і універсальність.

 Однак, що важливо розуміти, розширені стелс-здібності Су-57 стануть для української авіації серйозною проблемою, попри те обсяги виробництва цих літаків залишаються низькими, а сама програма зіткнулася з чисельними невдачами.

Не можна також ігнорувати той факт, що в російських “сушок” — двигуни з керуванням вектором тяги, яке дозволяє змінювати напрям тяги двигуна з метою управлінням положенням або кутовою швидкістю літального апарату.

Ба більше, як відомо Су-57 має різноманітний набір озброєння.

 Су-57 може літати зі швидкістю, яка вдвічі перевищує швидкість звуку, на висоті майже 60 тис футів (більше 18 тис м) і на дальності понад 1800 миль (більше 2800 км), — пише видання.

F-16 можуть полегшити життя ЗСУ

Експерти звертають увагу на те, що F-16 здатен літати зі швидкістю понад 2 М (близько 1500 миль/год) і працювати на висоті до 50 тис футів.

Також західний винищувач може похизуватися бойовим радіусом приблизно 340 миль із внутрішнім запасом палива і перегінною дальністю понад 2 тис миль із зовнішніми баками.

Окрім того, ці літаки оснащені модернізованими радіолокаційними станціями, до прикладу AN/APG-66. Вони мають можливість відстежувати цілі як у повітрі, так і на землі на відстані понад 60 миль.

 Для того, щоб F-16 були ефективними, Україні необхідно створити та підтримувати розгалужену інфраструктуру підтримки та логістики, — заявив Newsweek полковник Морської піхоти США у відставці Марк Канчіан.

Він також попередив, що поява F-16 не призведе до негайної зміни ситуації, однак ЗСУ дійсно буде легше вести бойові дії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 348 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]