Вт, 2024-03-19, 05:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:23
Новий лідер опозиції Сирії бачить, що Асад "на останньому диханні"
Інші останні Новини світу

Новим лідером опозиційної сирійського національної ради (СНР) після добровільної відставки Бурхана Гальюна став курдський активіст Абдель Басет Сейда.

Сейда заявив, що його головним завданням на новій посаді стане реструктуризація організації та об'єднання інших опозиційних груп у Сирії і за її межами.

Новий лідер найбільшого об'єднання сирійських опозиціонерів заявив, виступаючи сьогодні, що режим президента Башара Асада знаходиться "на останньому подиху" і вже втратив контроль над деякими містами країни.

За словами Сейда, про те, що уряд Асада знаходиться, як він висловився, "в тяжкому становищі", свідчать все частіші обстріли і розправи над жителями сирійських міст.

Тим часом правозахисники повідомили про нові обстріли урядовими силами сирійських населених пунктів у провінції Хомс. Раніше правозахисники з організації Syrian Observatory for Human Rights зі штаб-квартирою в Лондоні заявили, що за минулу добу в Сирії загинули більше 80 мирних жителів.

СНР є визнаною низкою держав організацією, яка об'єднує противників президента Башара Асада.

Сирійська національна рада, яка об'єднує сім опозиційних рухів, що домагаються відставки Асада законними методами, зараз базується в Туреччині.

Опозиція, що діє на території Сирії, відмовилася увійти до складу Національної ради Сирії, яка також виступає проти офіційної сирійської влади, але сформована на території сусідньої Туреччини.

Хоча у березні сирійська опозиція визнала Сирійську національну раду (СНР) офіційним представником народу Сирії, а також центром опозиційної коаліції.

Раніше СНР неодноразово критикували за "бездіяльність" і недостатньо тісні зв'язки з активістами і повстанцями всередині Сирії. Саме з цим пов'язують відставку колишнього голови ради Гальюна в кінці травня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 991 | Додав: nowyny | Теги: Сирія, лідер опозиції, Асад, Абдель Басет Сейда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]