Вт, 2024-03-19, 10:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:35
Землетруси сталися біля узбережжя Тайваню, берегів Камчатки та Північних Курил
Інші останні Новини світу

Землетрус магнітудою 6,1 стався поблизу острова Тайвань, інформації про потерпілих не надходило, повідомляє сайт Геологічної служби США. Крім того, біля берегів Камчатки і Північних Курил сталися землетруси магнітудою 5,1.

За інформацією агентства, підземний поштовх був зафіксований о 5:00 за місцевим часом на відстані близько 52 кілометрів від східного узбережжя острова, передає РИА "Новости".

Епіцентр землетрусу знаходився на глибині 70 кілометрів. Інформації про загрозу цунамі немає.

Крім того, два землетруси однакової магнітуди - 5,1 - сталися в неділю в Тихому океані в районі Камчатки і Північних Курил, передає ИТАР-ТАСС.

Як повідомили в камчатській філії Геофізичної служби РАН, перший поштовх був зареєстрований о 00.02 за камчатським часом. Його епіцентр знаходився за 200 км. на південний схід від Петропавловська-Камчатського, вогнище залягало на глибині 48,3 км під морським дном.

Через понад дві години землетрус стався в районі північних островів Курильської гряди. Його епіцентр знаходився в 220 км. на південний схід від міста Северо-Курильськ, вогнище залягало на глибині 28,6 км. під морським дном.

Пострадавших і руйнувань немає, тривога цунамі не оголошувалася.

Раніше на цьому тижні поблизу острова Тайвань стався землетрус магнітудою 5,6. До того серія землетрусів на Тайвані сталася в лютому.

Тайвань розташований в районі так званого Тихоокеанського вогняного кільця - зони з підвищеною сейсмічною активністю, і землетруси тут відбуваються регулярно.

Більшість з них не призводять до серйозних жертв і руйнувань.

У 1999 році на острові сталися потужні підземні поштовхи, магнітуда яких склала 7,6. Тоді загинули більше ніж 2,6 тисячі осіб.

У грудні 2006 року підземні поштовхи магнітудою 6,7, зафіксовані біля узбережжя острову на південь від міста Гаосюн, пошкодили два підводні кабелі.

В результаті мільйони користувачів по всій Азії залишилися без телефонного зв'язку та інтернету.

А вчора черговий землетрус стався в Італії. Повідомлень про потерпілих та руйнуваннях не надходило.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1057 | Додав: admin | Теги: тайвань, землетруси, Курили, камчатка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]