Вт, 2024-03-19, 06:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:28
США: Маєток Лазаренка пограбували підлітки
Інші останні Новини світу

Американські підлітки обікрали особняк колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка в штаті Каліфорнія, повідомляє Лента.ru з посиланням на Associated Press і на місцеві ЗМІ.

У порожньому будинку Лазаренка, розташованому в окрузі Марін, 27-28 травня підлітки влаштували вечірку. Вони, пише місцеве видання Marin Independent Journal, встигли пограбувати декілька кімнат і втекти до приїзду поліції.

Після вечірки з будинку, за даними поліції, зникла літографія Пабло Пікассо, що коштує не менше 30 тисяч доларів. Здобиччю злодіїв також стали срібні свічники, ноутбуки і шкіряні пальта, загальною вартістю 5 тисяч доларів.

В середині квітня 2012 року влада округу Марін оголосили, що Лазаренко заборгував за маєток 2,1 мільйона доларів. У цю суму входять податки за будинок і землю, а також пені. Повідомлялося, що якщо борг не буде погашений, то вже в серпні будинок буде виставлений на продаж.

Маєток площею 6 тисяч квадратних метрів в окрузі Марін був придбаний пов'язаною з Лазаренко компанією в 1998 році.

Незабаром після покупки будинку Лазаренко, що був на той момент депутатом Ради, був арештований в Швейцарії за підозрою у фінансових махінаціях.

Він був звільнений під заставу в три мільйони доларів, після чого повернувся на батьківщину. Проте українська прокуратура звинуватила його в розкраданні бюджетних коштів, на які, за її версією, і був куплений маєток в Каліфорнії.

Рада за запитом Генпрокуратури схвалила арешт Лазаренка, але він встиг виїхати до США, де попросив політичного притулку.

Проте в США Лазаренко був узятий під варту і йому було пред'явлено звинувачення у відмиванні грошей, шахрайстві і крадіжці більше ста мільйонів доларів з українського бюджету.

У 2006 році він був засуджений американським судом до дев'яти років тюрми. У листопаді 2009 року тюремний термін був скорочений на 11 місяців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 955 | Додав: nowyny | Теги: США, маєток Лазаренка пограбували | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]