Пт, 2024-04-19, 03:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:41
Офшорною зоною Кіпр так і залишився , а домовленості Януковича - просто показуха
Інші останні Економічні новини
Кіпр так і залишається офшорною зоною, незважаючи на підписані Віктором Януковичем домовленості з урядом Республіки Кіпр. Про це заявив у коментарі "Главкому" екс-міністр економіки, нардеп Сергій Терьохін.

"Кіпр залишається офшорною зоною. Більш того, на Кіпрі внутрішнє законодавство з оподаткування фізичних осіб, яке у нас називають податком на прибуток підприємств, дозволяє компаніям, які не ведуть активної діяльності на території Кіпру, платити за схемою 4%, а у нас виходить в 6 разів більше, або незначний фіксований платіж для деяких видів бізнесу", - говорить Терьохін.

За словами екс-міністра економіки, підписані домовленості - просто показуха.

"Якщо порівнювати з тим, що є зараз, то єдина зміна стосується дивідендів. Сьогодні відсоток за дивідендами стоїть 0, а буде 5% податку на репатріацію роялті, але це нічого не міняє", - сказав Терьохін.

Нагадаємо, що Янукович здійснив дводенний візит на Кіпр, в ході якого були підписані домовленості про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від податків.

У п'ятницю в ефірі Першого національного телеканалу заступник секретаря РНБО України Нестор Шуфрич заявив, що Янукович назавжди закрив офшорну зону на Кіпрі.

"Віктор Янукович підписав угоду з Кіпром, і ця діра закрита раз і назавжди. Ця розмова закінчена, просто закриття офшорної зони вимагало процедури", - додав "регіонал".

Додамо, що за останні два роки українські банки перерахували в офшорні зони та на Кіпр 53 млрд 397 млн доларів. За валютним курсом, що діє останні три роки, це більше ніж 400 млрд грн. Для порівняння, державний бюджет на 2012 рік має доходи 367 млрд грн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: показуха, Кіпр, офшорною зоною | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]