Чт, 2024-03-28, 12:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:36
Революція на дорогах: водії не питимуть, а даїшники не братимуть
Інші останні Економічні новини
Застосування сучасних радарів та алкотестерів підвищить відповідальність водіїв під час керування автотранспортом і не дозволить співробітникам ДАІ брати хабарі. Про це в ефірі телеканалу Тоніс заявив заступник начальника Департаменту ДАІ, полковник міліції Володимир Резніков.

"Як тільки буде готова документація, що дозволить використовувати сучасні технічні засоби, здатні вести фото- та відео зйомку, такі як "Трукам", "Візир", "Арена", "Гарпун", ми будемо використовувати їх", – зазначив представник ДАІ.

За його словами, дані, які фіксуються сучасними приладами, є добре захищеною доказовою базою, цю інформацію неможливо знищити, змінити чи підробити.

"Ми плануємо використовувати ці пристрої в поєднанні з антивандальними боксами, які будуть встановлюватися на автодорогах державного значення, у великих містах. Вони фіксуватимуть перевищення швидкості будь-яких авто, незважаючи на те, хто перебуває за кермом – чиновник, міліціонер або пересічний громадянин", - повідомив Резніков.

За його словами, перед кожним боксом на відстані не менше 1 км будуть встановлені дорожні знаки, які повідомлятимуть, що водій рухається по ділянці дороги, де швидкість контролюється відповідним приладом.

Що ж стосується алкотестерів, то їхні сучасні моделі дозволяють зберігати інформацію до півроку і в будь-який момент перевірити її.

Резніков впевнений, що нове обладнання позбавить працівників міліції можливості брати хабарі.

"Якщо радар фіксує десять порушень за зміну, а протоколів лише вісім, виникає питання – або співробітник ДАІ бере хабарі, або не встигає виконувати свої обов’язки. На перший раз він отримає дисциплінарне покарання, а наступного разу може взагалі втратити роботу", - пояснив він.

Раніше повідомлялось, що ДАІ України назвала деякі з трас, на яких будуть встановлені нові комплекси з радарами фото- і відеофіксації "Гарпун".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: водії, Революція на дорогах, Даїшники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]