Чт, 2024-03-28, 20:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Опозиція хоче саджати "кнопкодавів" до в'язниці - вигадали закон
Інші останні Політичні новини

Опозиція пропонує встановити кримінальну відповідальність за порушення порядку голосування на засіданнях ВР, повідомляє УНІАН.

Народні депутати Арсеній Яценюк (фракція "Батьківщина"), Віталій Кличко (фракція "УДАР") та Олег Тягнибок (фракція "Свобода") внесли на розгляд Верховної Ради проект Закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України". Законом пропонується встановити кримінальну відповідальність за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад.

На даний час текст законопроекту на офіційному сайті Верховної Ради України відсутній.

Литвин застеріг, що від "кнопкодавства" може постраждати ціла Україна

Колишній голова Верховної Ради та чинний керівник парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони Володимир Литвин вважає, що через "кнопкодавів" може розвалитися правове поле держави. Про це Литвин сказав в ефірі програми "Знак оклику. Щодня" на Тві, пише Gazeta.ua.

Зокрема, екс-спікер нагадав про небезпечний прецедент – Європейський суд із прав людини зобов'язав Україну поновити суддю Олександра Волкова на посаді. ЄС довів, що депутати звільняли його шляхом неособистого голосування.

"Тривожний сигнал, який не можна не враховувати, – це рішення Європейського суду щодо підстав законності звільнення судді Волкова. І там чітко зафіксовано, що одна із процедурних проблем пов'язана з тим, що не відбувалося голосування так, як того вимагає Конституція", – нагадав Литвин.

"Якщо не зробити відповідальний висновок вчасно, якщо не примусити депутатів бути у сесійній залі, то в такий спосіб будь-яке рішення, яке приймалося Верховною Радою до цього часу або буде прийматися надалі, може бути визнане незаконним. Так буде зруйноване правове поле України, а, за великим рахунком, буде зруйнована уся держава", – застеріг нардеп.

Зазначимо, що від самого початку роботи Верховної Ради VII скликання у залі засідань постійно ведуться суперечки щодо кнопкодавства. Опозиціонери виступають за забезпечення персонального голосування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1026 | Додав: nowyny | Теги: в'язниця, закон, кнопкодави, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]