Пт, 2024-04-19, 14:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:00
Під Кабмін з гаслом "Депутати - паразити" залізничники влаштували пікет
Інші останні Економічні новини
http://www.accommodation.kiev.ua/ Kiev apartments for rent

Під Кабміном у середу, 16 січня, відбувся мітинг профспілок залізничників з вимогою підвищення заробітної плати. На мітинг зібралися близько 100 представників "Вільної профспілки залізничників України" і "Вільної профспілки машиністів України", пише "Тиждень".

Зокрема, машиністи вимагають підвищення заробітної плати на 5,75%.

Крім того, залізничники вимагають припинити скорочення працівників, поліпшення фінансування залізничного транспорту, а також погашення заборгованості за перевезення пільговиків у 2012 році.

"У разі невиконання вимог ми проведемо акцію" Робота за інструкціями ". Тобто у нас існують інструкції з експлуатації, згідно з якими ми повинні працювати. Відповідно, наприклад, завтра може вийти не 100 локомотивів, а 5. І рух зупиниться", - заявив представник профспілки машиністів.

Учасники акції били в барабани, окремі - скандували "Банду - геть!".

Вони тримають плакати (наприклад, "Кабмін - це кровососи на тілі Укрзалізниці") і таблички з назвами міст України, звідки приїхали учасники акції.

Як відомо, у вересні 2012 року близько 60 представників шести залізниць України пікетували Мінінфраструктури з вимогою припинити підпільну приватизації Укрзалізниці.

У Мінінфраструктури пообіцяли обійтися без скорочень

Представники Кабміну під час зустрічі із представниками залізничних профспілок пообіцяли виконати один з пунктів вимог, а саме не скорочувати працівників залізниці. Кабмін представляв заступник міністра інфраструктури Володимир Корнієнко.

"Нам пояснили, що підвищення зарплати не передбачено в проекті бюджету на 2013 рік, тобто підвищення зарплати не передбачається. Збільшення зарплати можливе лише після першого кварталу, тобто орієнтовно 1 квітня", - розповів голова профспілки машиністів України Семен Каріков.

Крім того, купівля нового рухомого складу також не передбачена в бюджеті-2013. За результатами зустрічі було вирішено створити дві робочі групи.

До першої увійдуть представники двох профспілок та Кабміну, до другої - представники профспілок. Ці дві групи займатимуться виконанням інших вимог залізничників.

"Працювати вони почнуть на цьому тижні," - повідомив Каріков.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1486 | Додав: adminA | Теги: Залізничники . Кабмін, гаслом Депутати - паразити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]