Пт, 2024-03-29, 16:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
Після виборів уряд різко перестав їх фінансувати - скаржиться українська діаспора
Інші останні Політичні новини

Уряд України після виборів повністю припинив фінансування програм по роботі з діаспорою. Про це повідомляє прес-служба Української Всесвітньої Координаційної Ради.

"І раніше були труднощі з фінансуванням заходів по роботі з українською діаспорою, але після останніх парламентських виборів в Міністерстві культури, через яке фінансуються відповідні проекти, заявили про відмову у виділенні відповідних коштів, передбачених для цієї роботи в Державному бюджеті", - заявив голова УВКР Михайло Ратушний.

За його словами, заблоковані не тільки заходи, які планувалося провести до кінця року, наприклад, поїздка до українців Бєларусі, науково-практичній конференції "Український всесвітній інформаційний простір" в Суми, де планували зібратися представники засобів масової інформації української діаспори зі США, Канади, Росії, Казахстану, але і заблокована оплата заходів, які вже відбулися протягом року.

В УВКР повідомили, що не мають інформації про причини припинення фінансування. При цьому пан Ратушний заявив, що це "навряд чи приватна ініціатива заступника міністра культури пані Губіної".

Українська Всесвітня Координаційна Рада - міжнародна громадська організація, яка об'єднує українські громадські організації за кордоном. Створена на підставі відповідного рішення та Всесвітнього форуму українців, який відбувся в серпні 1992 року в Києві. Організація була зареєстрована Мінюстом України 3 травня 1993 року. Членами УВКР є українські громадські організації в Україні та за кордоном. За результатами III Форуму, УВКР нараховує більше 382 організацій-членів.

Зазначимо, що ще кілька місяців тому прем'єр-міністр України Микола Азаров обіцяв, що Київ всіляко буде підтримувати своїх співвітчизників в Росії та інших країнах, зокрема фінансово.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: Українська діаспора, фінансувати, уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]