Пт, 2024-04-26, 01:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Гриценко: опозиція проведе у себе люстрацію
Інші останні Політичні новини
У майбутньому Об'єднана опозиція "Батьківщина" проведе люстрацію в своїх рядах.

Про це заявив один з лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко в суботу, 10 листопада, в ефірі 5 каналу, коментуючи інтерв’ю "Українській правді" переможця-самовисуванця по мажоритарному округу 98 Сергія Міщенка, який заявив, що керівник київського обласного штабу "Батьківщини" вимагав у нього гроші за зняття кандидата від Об'єднаної опозиції на його користь.

"Розбір польотів попереду", - сказав Гриценко.

"Коли ми вимагаємо люстрації від влади, то так само, а можливо, найперше, маємо провести очищення всередині себе. Це не зараз, коли ми воюємо, але це обов’язково має бути зроблено. Тому що дуже багато є питань і всередині", - зазначив він.

Гриценко також запевнив, що між опозиційними силами немає боротьби за те, хто буде єдиним кандидатом на президентських виборах 2015 року.

"Немає цієї теми. І на засіданнях ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" ця тема жодного разу не звучала. Це підтвердять усі члени ради", - сказав він.

За словами Гриценка, він сам іще місяць тому заявив лідерам Об'єднаної опозиції Олександру Турчинову і Арсенію Яценюку, що не претендує ані на посаду голови фракції в парламенті, ані його першого заступника чи заступника.

Відзначимо, що згаданий Сергій Міщенко до липня 2012 року входив до складу фракції "Батьківщина" у ВР. Але після того він як отримав місце в непрохідній частині списку Об'єднаної опозиції, депутат вийшов зі складу фракції.

Як відомо, вперше після 10-річної перерви 28 жовтня 2012 в Україні відбулися парламентські вибори за змішаною системою - по 225 народних депутатів обиралося за партійними списками і по одномандатних округах. Раніше за подібною схемою проходили вибори в 2002 і 1998 році.

Важливо, що прогнози експертів річної давності відразу після прийняття закону про вибори за змішаною системою 17 листопада 2011 нині повністю підтверджуються.

20 листопада 2011 політолог Сергій Таран назвав закон про вибори "тушкофабрикою" .

"Потрібно розуміти, що новий закон про вибори передбачає те, що влада може виграти вибори і по мажоритарних округах, де має менше підтримки", - зазначив політолог.

18 листопада 2011 народний депутат від фракції НУ-НС Анатолій Гриценко назвав голосування у Верховній Раді за закон про вибори "не консенсусом, а скоріше змовою - між Банковою і вождями опозиції в Раді".

"Наша Україна" заявила, що прийняття закону про вибори мінімізує шанси для проведення чесних виборів в країні і є реалізацією сценарію на збереження нинішнього режиму Партії регіонів.

У той же час лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк побачив в ухваленні закону про вибори в Раді перемогу опозиції.

Гриценко анонсував план дій опозиції на завтра

Об'єднана опозиція "Батьківщина", партія "УДАР Віталія Кличка" і ВО "Свобода" оголосять план подальших дій проти фальсифікацій парламентських виборів у понеділок, 12 листопада, о 18.00 на мітингу біля ЦВК.

Про це повідомив один з лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко в суботу, 10 листопада, в ефірі "5-го каналу", повідомляє "Українська правда".

"У понеділок, о 18 годині, біля ЦВК ми скликаємо людей, і чітко буде заявлена ​​позиція вже не тільки "Батьківщини", а трьох політичних сил, яка стратегія наших дій далі", - сказав він, додавши, що дуже сподівається на підтримку людей.

Гриценко також повідомив, що зараз "Батьківщина" проводить консультації з "УДАРом" і "Свободою" щодо можливого обнулення списків.

"Якщо буде ухвалено політичне рішення, то цей варіант можливий тільки за умови, що три політичні сили ухвалюють таке рішення - не тільки "Батьківщина ", але й "Свобода", і "УДАР". І коли у нас буде 150 депутатів, які готові відмовитися від прийняття присяги, тоді юридично, відповідно до Конституції, Верховна Рада нелегітимна", - сказав Гриценко.

За його словами, згідно з результатами виборів, до нового парламенту пройшли 180 депутатів від опозиційних сил.

Він додав, що зараз проходять консультації навіть з тими кандидатами у списках, які не пройшли в парламент, а також з тими, хто вкладав власні ресурси у вибори в мажоритарних округах.

"Зараз лідери партій розмовляють з кожною людиною, яка потрапила до списку чи ні. Я знаю, що будуть виродки, які поведуться на те, що вони потрапили, і не підуть. Я дуже сподіваюся, що таких буде мізерна кількість, і в нас залишиться 150 людей, які покажуть владі справжню силу", - сказав Гриценко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: Гриценко, люстрацію, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]