Пт, 2024-03-29, 12:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:36
Питання про подвійне оподаткування вирішили Україна та Кіпр і підписали угоду
Інші останні Економічні новини
Україна та Республіка Кіпр домовилися про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від податків на доходи. Як передає "Інтерфакс-Україна", відповідна угода підписана в четвер у Нікосії за участю президента України Віктора Януковича і президента Кіпру Дімітріса Хрістофіаса.

Член української делегації, міністр фінансів Юрій Колобов пояснив журналістам, що переговори з цього питання тривають з 1997 року.

"І в цьому році ми, нарешті, досягли певного компромісу. Ми пішли на поступки. Ми підписуємо набагато кращі умови, ніж прописані з Росією і це дає нам додатково 1 млрд грн орієнтовно доходів до бюджету на рік", - сказав він.

При цьому Колобов зазначив, що у новій угоді будуть невеликі відхилення з 4 позицій - це роялті, відсотки, дивіденди та відчуження майна.

"За деякими позиціями, десь 5, десь 10, десь 15, десь залишиться 0, де ми домовилися з продажу майна", - підкреслив він.

На думку міністра фінансів, в результаті підписання даної угоди інвесторам з Кіпру, які працюють в Україні, буде "комфортно" платити податки.

"Ми домовилися, що на перехідному етапі ми підписуємо цю угоду. Вона практично схожа на угоди про ставки з європейськими країнами основними", - додав Колобов.

Нещодавно в уряді України вчора заявили, що зробили перший крок до ліквідації найстарішого офшорного витоку капіталів з країни. Кабінет міністрів 5 листопада схвалив проект Конвенції між урядом України і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків на доходи. В уряді вважають, що конвенція істотно змінить ситуацію і має стати перепоною для цього офшорного витоку.

Додамо, що за останні два роки українські банки перерахували в офшорні зони та на Кіпр 53 млрд 397 млн доларів. За валютним курсом, що діє останні три роки, це більше ніж 400 млрд грн. Для порівняння, державний бюджет на 2012 рік має доходи 367 млрд грн.

І лише вчора "Наші гроші" повідомили, що ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз" 2 листопада за результатами тендерів уклало угоди на придбання устаткування для добувної промисловості. Вартість угоди сягнула 297,96 млн гривень. Кіпрська компанія "Gryfosan Investments Limited" отримає 27,92 млн доларів за чотири компресорні агрегати Cameron WH 74 з двигунами Superior 16 SGTD.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: угоду, Україна та Кіпр, подвійне оподаткування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]