Пт, 2024-04-19, 07:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:25
Північну Корею Генсек ООН закликав відмовитися від запуску ракети
Інші останні Новини світу

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун знову закликав КНДР відмовитися від планів запуску в середині квітня північнокорейської ракети з штучним супутником Землі, повідомляє РИА "Новости".

Заява генсека прозвучала під час суботньої зустрічі в Сеулі з президентом Південної Кореї Лі Мен Баком. За словами Пан Гі Муна, запуск КНДР ракети загрожує мирній обстановці в регіоні.

Нагадаємо, Північна Корея планує запуск штучного супутника в період з 12 по 14 квітня. Супутник виведе на орбіту балістична ракета.

Оголошене КНДР рішення не на жарт стривожило весь світ. Захід побоюється, що під виглядом виведення космічного об'єкта північнокорейська влада випробує ракету-носій великої дальності, гіпотетично здатну нести і ядерну боєголовку.

Японія приводить свою ПРО в бойову готовність у зв'язку з наміром КНДР запустити супутник у квітні 2012 року. Наказ про підготовку до розгортання зенітно-ракетних комплексів Patriot віддав глава міністерства оборони Японії Наокі Танака.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: КНДР, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]