Вт, 2024-03-19, 07:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Почали виплачувати українцям "Вітіну тисячу"
Інші останні Економічні новини

1 червня державний "Ощадний банк" розпочинає виплату компенсацій в розмірі 1 тисячі гривень за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР.

Як наголосив напередодні голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов, банк уже отримав від Міністерства фінансів 200 мільйонів гривень на виплати, ще очікує на ці цілі понад мільярд гривень.

Як очікується, у перший день виплат кошти отримають близько 70 тисяч осіб. Загалом кошти мають отримати близько 6 мільйонів громадян.

1 червня почнуться виплати тим, хто був зареєстрований раніше. У вересні почнеться реєстрація тих вкладників, які раніше не зверталися в "Ощадбанк".

Виплати будуть здійснюватись готівкою, і лише за бажанням тисячу оформлять на платіжну картку або на депозит.

Нагадаємо, відновлення компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР ініціював 7 березня 2012 року президент Віктор Янукович, у зв'язку з чим ці виплати дістали назву "Вітіної тисячі".

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що уряд уже передбачив, щоб громадяни, окрім планованої цього року часткової виплати таких вкладів на суму до 1 тисяч грн, отримали платіжну картку, на якій буде відображено весь вклад. За його словами, передбачається, що надалі вони зможуть використовувати її з великим дисконтом для оплати комунальних послуг та інших платежів.

Тігіпко перевірив 40% одержувачів "Вітіної тисячі"

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що більше 40% одержувачів компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР в розмірі 1 тис. гривень пройшли перевірку всіх необхідних даних. Про це він сказав на прес-конференції, передають "Українські новини".

"Точку звірки пройшли більше 40% з 6 млн вкладників", - повідомив Тігіпко.

При цьому він висловив упевненість, що у держави вистачить коштів на виплату компенсацій.

Більш того, віце-прем'єр заявив, що уряд і надалі планує здійснювати виплати компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР. Він зазначив, що такі виплати будуть продовжуватися в 2012-2015 роках і в наступні роки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: Вітіну тисячу, Українцям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]