Вт, 2024-03-19, 06:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
У рейтингу конкурентоспроможності Україна пасе задніх
Інші останні Економічні новини

У рейтингу конкурентоспроможності країн світу Україна посіла 56-те місце з-поміж 59. Про це свідчить дослідження швейцарської групи IMD. Відповідно до списку, Україну оточують Болгарія (перемістилася з 55-го на 54-те) та Хорватія (з 58-го на 57-ме місце). Гірша, ніж в Україні, ситуація з конкурентоспроможністю ще в Греції та Венесуелі. Про це пише BFM.ru.

Зазначений рейтинг відображає, як добре країни керують своєю економікою і людськими ресурсами, щоб зміцнити добробут держави. Світовим лідером за цим показником у поточному році став Гонконг, за ним ідуть США і Швейцарія.

Дослідники зазначають, що, незважаючи на всі прикрощі, Сполучені Штати залишаються країною з унікальною економічною силою, динамікою розвитку підприємств та інноваційним потенціалом.

Як зазначають швейцарські експерти, в десятку найкращих увійшли також Сингапур, Швеція, Канада, Тайвань, Норвегія, Німеччина і Катар. Найбільш конкурентоспроможними державами Європи стали Швейцарія, Швеція (посіла 5-те місце в загальному списку) і Німеччина (дев'ята позиція), позаяк у них розвинені експортноорієнтоване виробництво і фінансова дисципліна.

Водночас дослідники вважають, що Ірландія (20-те місце), Ісландія (26-й рядок) і Італія (40-ва позиція) є більш підготовленими до відновлення і виходу з кризи, ніж Іспанія (39-та позиція), Португалія (41-ше місце) і Греція (58-ме місце), які досі лякають інвесторів.

Нагадаємо, нещодавно Україну успішно зарахували до лав "мафіозних держав". Україна, Болгарія, Гвінея-Бісау, Чорногорія, М'янма, Північна Корея, Афганістан і Венесуела - це саме ті країни, де національні інтереси тісно переплелися з інтересами організованої злочинності.

Крім того, Україна - остання у Європі в рейтингу економічних свобод.

За інформацією віце-прем`єр-міністра України Сергія Тігіпка, Україна посідає 5-те місце в світі з експорту програмного забезпечення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: конкурентоспроможності, задніх, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]