Пт, 2024-03-29, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:07
Посол США Джон Теффт про акценти: Україна - це назавжди
Інші останні Офіційні новини Україна залишається для США країною стратегічного значення.

Про це заявив у суботу, 1 грудня, посол США в Україні Джон Теффт на міжнародній конференції "Лідерство у глобальному світі" у Вашингтоні, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Безсумнівно, що Україна залишається країною важливого, стратегічного значення для Сполучених Штатів", - зазначив посол.

За його словами, мета політики США щодо України була незмінною від самого початку відносин – "допомогти українцям побудувати демократичну й економічно процвітаючу країну, яка є невід'ємною частиною європейської сім'ї народів". Теффт підкреслив, що цей шлях потребує від України демократичних зобов'язань, припинення вибіркових переслідувань та посилення інтеграції з європейськими партнерами. В той час як збереження корупції, недоліки проведення нинішніх парламентських виборів і нове законодавство, "таке як закон про референдум", потенційно відсуває Україну далі від демократичних стандартів і норм, сказав американський дипломат.

При цьому посол вважає успіхом ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу, зауважуючи, що слід ще багато зробити для його імплементації, а також для обмеження повноважень Генпрокуратури.

Теффт назвав "дуже хорошим стартом" уряду України в енергетичній сфері за останні півтора року залучення американських компаній Shevron і Exxon Mobile. Крім того, він наголосив, що США високо цінують участь України у миротворчих операціях, зокрема в Афганістані.

Посол нагадав і про те, що за роки незалежності Сполучені Штати виділили Україні 4,1 млрд доларів допомоги, що робить США найбільшим з її індивідуальних донорів.

За 2012 бюджетний рік американський уряд виділив понад 28 млн доларів для просування демократії в Україні, з яких 5 млн – на сприяння чесним виборам. Теффт також особливо акцентував на розвитку міжлюдських контактів як одному з пріоритетів двосторонніх відносин. На підтверждення цього він зауважив, що за останні 20 років понад 40 тисяч студентів з України взяли участь у програмах обмінів з США.

Раніше на зустрічі з главою МЗС України, Костянтином Грищенком, який перебував з візитом у Сполучених Штатах, торговий представник США Рон Кірк висловив стурбованість, що бажання України переглянути мита на понад 350 товарів, на які вона погодилася при вступі до Світової організації торгівлі в 2008 році, може підірвати двосторонні торговельні відносини.

В одному з інтерв'ю Грищенко відкинув критику з боку США щодо парламентських виборів в Україні та переслідування опозиції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1202 | Додав: adminA | Теги: україна, Посол США Джон Теффт, назавжди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]