Чт, 2024-03-28, 12:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:51
Працівників "17 каналу" могли попередити про вбивство Шеремета. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Журналістів "17 каналу" могли попередити про вбивство Павла Шеремета. До цієї думки схиляється радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

Він повідомив, що журналісти "17 каналу", які першими опинилися на місці загибелі у Києві журналіста Павла Шеремета, вже допитуються як свідків у цій справі за версією щодо "російського сліду", повідомляє hromadske.

"Розглядається геополітична версія, яка передбачає "російський слід". Саме з цим пов'язана певна кількість питань, чому саме представники "17 каналу" з'явилися першими на місці злочину. Чи були вони попереджені, чи знали про те, що має відбутися. Звичайно, це не може залишитись поза увагою слідчих" – сказав він.

Варченко також підтвердив достовірність опублікованого відео з камер спостереження за кілька годин до вибуху авто журналіста.

"Відео скомпоновано слідчою групою. Воно було зібране з різних відеокамер і було оприлюднене з єдиною метою – допомогти упізнати можливих злочинців" – сказав радник голови МВС.

Нагадаємо, Шеремет загинув о 07.45 ранку у вівторок, 20 липня 2016 року, від спрацювання вибухового пристрою потужністю 0,4-0,6 кг у тротиловому еквіваленті в автівці своєї колеги Олени Притули на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві. Він прямував до київської редакції російського радіо "Вєсти", на якому вів ранкове ток-шоу.

Поліція кваліфікує загибель Шеремета як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей.

Першою на місці трагедії "випадково" з'явилася знімальна група проросійського "17 каналу". Свою появу журналісти пояснили тим, що нібито очікували в тому районі зустрічі з мером Києва Віталієм Кличком, який на той момент був за кордоном.

23 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у понеділок, 25 липня, фахівці ФБР США нададуть перші дані щодо експертиз у справі про вбивство Шеремета.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: працівники 17 каналу, вбивство Шеремета, попередження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]