Чт, 2024-03-28, 16:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
Про діяльність страшного ОЗУ під керівництвом Корбана розповів Шокін
Інші останні Кримінальні новини

Не всіх причетних до діяльності збройного угруповання у Дніпропетровську вдалося затримати, дехто втік.

Про це розповів генеральний прокурор Віктор Шокін на брифінгу у понеділок, 2 листопада, передає "Українська правда".

Він нагадав, що була проведена широкомасштабна спецоперація із залученням слідчих ГПУ і співробітників СБУ.

"Затримані не всі особи, котрі планувалися. На жаль, деякі особи змогли втекти, декому вдалося втекти", - повідомив Шокін.

"Вони далеко не втечуть. Вони будуть знайдені і покарані", - наголосив Шокін.

Генпрокурор Шокін заявляє, що найближчим часом буде інформація про всю діяльність організованого злочинного угруповання, яке діяло з 2000-х років і до якої може бути причетний голова політради партії "Укроп" Геннадій Корбан.

"Ця ОПГ - це угруповання не сьогоднішнього дня, воно має тривалу історію, починаючи з 2000-х років. І наші слідчі разом із представниками СБУ займаються провадженнями, які були і раніше. Я впевнений, що незабаром ви будете поінформовані в достатньому масштабі про діяльність цього угруповання. Угруповання, члени якого і людей вбивали, і катували", - розповів він.

Другим затриманим у результаті спецоперації Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України (ГПУ) в Дніпропетровську є власник охоронної фірми "Леон" Михайло Кошляк, якому сьогодні суд обиратиме міру запобіжного заходу. Про це під час брифінгу заявив Шокін, передає "РБК-Україна".

"Наразі сьогодні в суді буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу - це Корбан і Кошляк (власник охоронної фірми "Леон" Михайло Кошляк)", - повідомив він.

За словами Шокіна, деяким особам, які фігурують у справі, вдалося втекти від правоохоронців.

"Деякі особи змогли втекти вдалося втекти. Яким чином це сталося, ми зараз виясняємо", - сказав генпрокурор.

Шокін заявив, що правоохоронці строго дотримувалися українського законодавства при проведенні спецоперації щодо організованого злочинного угруповання, до організації якої може бути причетний лідер партії "Укроп" Геннадій Корбан, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Щодо того, чи були дотримані всі процесуальні вимоги - і при проведенні обшуків, і при проведенні інших оперативно-розшукових слідчих дій, - виконано в повному обсязі об'єктивно і законно", - сказав він.

При цьому генпрокурор наголосив, що "деякі політичні сили хочуть це (спецоперацію і затримання Корбана) подати як якийсь політичний тиск на когось".

"Я цього не допущу ніколи", - заявив Шокін.

Нагадаємо, 31 жовтня в Дніпропетровську співробітники СБУ затримали бізнесмена і лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана.

ГПУ звинувачує його у привласненні, розтраті майна (ч.5 ст.191 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч.1 ст.289 КК), а також у створенні організованої злочинної організації.

Серед нібито наявних у ГПУ доказів у справі злочинного угруповання в Дніпропетровську - підроблені печатки, акумулювання у фондах грошових коштів, викрадення людей, наявність приватного автомобіля для прослуховування, зброя.

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розслідування у справі Корбана має проходити максимально прозоро, і заявляє, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, кого буде притягнуто до відповідальності.

А ось на думку екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, жодних кримінальних злочинів за лідером "Укропу" немає, а "справа Корбана - це чиста політика".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: керівництво Корбана, діяльність страшного ОЗУ, Шокін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]