Чт, 2024-03-28, 12:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Пропонує нову модель податкової реформи "Реанімаційний пакет реформ"
Інші останні Економічні новини

Коаліція громадської організації "Нова країна" та "Ренімаційний пакет реформ" пропонує уряду нову модель податкової реформи.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook співзасновник громадської організації "Всеукраїнська громадянська платформа "Нова країна" Валерій Пекар.

Як повідомляється, перевагою нової моделі буде те, що Україна матиме найнижчі податки на оплату праці в Європі і стане найкращим місцем для інвестування.

Окрім того, нова бюджетна модель націлена на заміну податком на розподілений прибуток за ставкою 15%.

Також, згідно із підрахунками організаціїї, завдяки новій моделі реформи профіцит бюджету України може становити +7 мільярдів гривень.

Як вже повідомлялося, 3 вересня відбулося 10 засідання Національної ради реформ. Згідно із моделлю реформи, яку презентував Мінфін, модель призводить до скорочення бюджетних надходжень на 23,3 млрд гривень.

Окрім того, Комітет Ради на чолі з Ніною Южаніною представив свою "радикальну" модель, яка пропонує знизити ставку з 18% до 15%, скасувати авансові внески як джерело тиску на бізнес, звільнити від оподаткування суми, витрачені на реінвестиції в необоротні активи та капітальне будівництво.

Також 3 вересня президент Петро Порошенко висловився за впровадження так званого "податку на розкіш", до чого Україна йде з кінця 2011 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: Реанімаційний пакет реформ, модель податкової реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]