Вт, 2024-03-19, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Саркозі загрожує судове переслідування. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Сьогодні у колишнього президента Франції Ніколя Саркозі закінчується президентська недоторканність, і незабаром йому належить дати свідчення відразу у декількох справах.

Найперше, це незакінчений процес навколо найбагатшої жінки Франції - Ліліан Бетанкур. За версією звинувачення, спадкоємиця парфумерного будинку L'Oreal нібито у 2007 році незаконно спонсорувала виборчу кампанію Саркозі, повідомляє Вести.ru.

Також йому доведеться відповісти й у так званій справі Карачі. Влада Франції підозрює екс-президента країни в отриманні багатомільйонних хабарів за постачання Пакистану підводних човнів.

Колишнього французького лідера також підозрюють у використанні державних коштів у власних цілях. Згідно з оприлюдненою інформацією, в період з 2010 по 2012 рік політик замовив понад 60 соціологічних досліджень, за які Єлисейський палац заплатив понад три мільйони доларів.

Екс-президенту може загрожувати і розгляд з приводу відносин з Каддафі.Французьке інтернет-видання Mediapart 28 квітня опублікувало черговий матеріал про зв'язок колишнього президента Франції Ніколя Саркозі з режимом лівійського диктатора Муаммара Каддафі. Видання оприлюднило документ, датований 2006 роком, в якому йдеться, що глава лівійської розвідки Мусса Куса санкціонує перерахування через посередників 50 млн євро на передвиборну кампанію Саркозі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 999 | Додав: admin | Теги: Саркозі, судове переслідування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]