Ср, 2024-04-24, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:50
Ситуація довкола УНІАН хвилює віце-президента Європарламенту
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич (група народних партій, Польща) вважає, що ситуація з УНІАН є одним з першочергових питань зі свободою слова в Україні, які потребують вирішення. Про це він розказав 26 лютого під час 16-го Саміту "Україна-ЄС", повідомляє прес-служба медіа-профспілки.

"Ми дуже стурбовані останніми повідомленнями про ситуацію в медіа України та, серед іншого, зокрема ситуацією незалежного агентства УНІАН. За різними джерелами, це інформаційне агентство, здається, стало ще одним елементом внутрішньої політичної боротьби за контроль над українськими ЗМІ, що є сигналом, який викликає стурбованість щодо деградації базових демократичних свобод, що поділяються в ЄС та в усьому світі", - зазначив депутат.

Він також запевнив, що дуже хотів би бачити підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті "Східного партнерства" у листопаді у Вільнюсі.

Нагадаємо, 11 лютого, агентство УНІАН роздало новину від імені опозиціонера Сергія Власенка, що його намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів у костюмах "мультиплікаційних ведмедів". А потім ще одну новину, де він уточнював, що стежить не СБУ, а ГПУ.

Пізніше прес-служба "Батьківщини" заявила, що Власенко не давав жодних коментарів, і інтерв’ю - фальшивка. Крім того, агентсво видало фальшиве інтерв'ю Олександри Кужель з 4 абзацами вигаданого тексту.

12 лютого редактори сайту УНІАН заявили, що новини про Власенка, за яким слідкують ведмеді, а також про Кужель – джинса.

Після цього трудовий колектив УНІАН звернувся до основного акціонера агентства Ігоря Коломойського, президента ІА та голови Національної спілки журналістів Олега Наливайка, а також керівника групи "1+1 медіа" Олександра Ткаченка з проханням звільнити менеджмент, причетний до фальшивих новин про політиків Сергія Власенка та Олександри Кужель.

14 лютого, колектив УНІАН звернувся до міжнародних і європейських організацій з приводу ситуації в інформагентстві.

Пізніше з'явилася інформація, що Коломойський може закрити УНІАН.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1257 | Додав: adminA | Теги: віце-президент Європарламенту, ситуація довкола УНІАН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]