Вт, 2024-03-19, 05:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
Спостерігачі ООН у Сирії: Місто Хаффа спорожніло
Інші останні Новини світу

Спостерігачі ООН у Сирії змогли дістатися до міста Хаффа, звідки цими днями надходили повідомлення про загибель мирних жителів, і побачили спорожніле місто. Місія ООН побачила "спалені архіви, розграбовані й спалені магазини, розорені житлові будинки з відчиненими дверима", передає ВВС Russian.

"Місто спустошене. Велика частина держустанов, включаючи пошту, спалені зсередини", - йдеться в повідомленні.

У місті видно останки снарядів різного калібру, спалені автомобілі цивільного і військового призначення.

"Місія спостерігачів ООН стурбована ескалацією насильства в Сирії і закликає всі сторони скласти зброю й обрати ненасильницький шлях заради добра сирійського народу, який досить багато вистраждав", - підкреслюється в заяві місії.

Спостерігачі намагалися дістатися до Хаффи ще 7 червня, однак це не вдавалося через опір розлюченого натовпу місцевих жителів і перешкод з боку військових.

Нагадаємо, збройне протистояння між противниками режиму Башара Асада та урядовими силами триває з березня минулого року. За останніми даними, жертвами конфлікту стали близько 15 тис осіб. У квітні спецпредставник ООН Кофі Аннан запропонував план мирного врегулювання ситуації в Сирії, проте обидві сторони визнають, що спроба вирішення конфлікту провалилася.

Зауважимо, що Україна так і не виступила з рішучим засудженням однієї зі сторін протистояння в Сирії. МЗС пояснює це тим, що в країні перебуває п'ять тисяч громадянок України, і цей крок може негативно позначитися на їхній долі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 873 | Додав: admin | Теги: Сирія, Хаффа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]