Сб, 2024-04-20, 08:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
Старішим за "Глобус" виявився знайдений театр, де ставили п'єси Шекспіра
Інші останні Новини світу

У Лондоні археологи знайшли залишки театру XVI століття, в якому, скоріше за все, проходили прем'єри п'єс "Генріх V" і "Ромео і Джульєтта" англійського драматурга Уїльяма Шекспіра, розповідає BBC-Russian.

Театр "Завіса", побудований в 1577 році і з'явився раніше знаменитого театру "Глобус".

Експерти з Музею Лондона виявили залишки стін галереї та внутрішнього двору театру в районі Шордіч. Вони сподіваються, що в цьому театрі знову будуть поставлені п'єси Шекспіра.

Ще в 2008 році Британські археологи стверджували, що виявили один з перших лондонських театрів. На їхню думку, залишки цегляної кладки трохи північніше кордонів середньовічного Лондона, датовані XVI століттям, були стінами театру, в якому англійський драматург Уїльям Шекспір представляв публіці свої перші твори

"Одне з найбільших відкриттів останніх років" зможе пролити світло на ранній період творчості знаменитого автора "Гамлета" та "Отелло", заявляли співробітники лондонського музею археології. "Шекспір лежить в основі нашої культурної спадщини і нашої національної самоідентифікації. Це надзвичайно значуща знахідка", - говорив старший археолог Джо Лайон.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: Глобус, знайдений театр, старішим, Шекспіра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]