Пт, 2024-04-26, 22:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:58
Екс-гітарист рок-групи Fleetwood Mac застрелився
Інші останні Новини світу

Колишній гітарист і вокаліст Fleetwood Mac Боб Уелч (Bob Welch), який зробив потім сольну кар'єру, покінчив життя самогубством, вистріливши собі в груди з рушниці. Йому було 65 років.

Трагедія сталася в будинку Уелча в Нешвіллі 7 червня. Тіло 66-річного музиканта і передсмертну записку знайшла його дружина в районі полудня. Поліцейські розповіли, що у Уелча були проблеми зі здоров'ям, проте подробиць не повідомили.

Мік Флітвуд, один із засновників Fleetwood Mac і менеджер Уелча під час його сольної кар'єри, заявив агентству Reuters, що самогубство музиканта абсолютно не в'яжеться з його характером. "Він був глибоко інтелігентною людиною, завжди в гарному настрої, тому трагедія просто неймовірно шокує", - сказав він.

Боб Уелч - другий учасник Fleetwood Mac, який помер цього року. У січні колишній гітарист групи Боб Вестон помер у Лондоні у віці 64 років від шлунково-кишкової кровотечі.

Уелч грав у Fleetwood Mac з 1971 по 1974 рік, записавши з ними альбоми Future Games і Bare Trees. З його приходом пов'язують перехід групи до більш мелодійного звучання. Всього за час, проведений Уелчем в групі, Fleetwood Mac випустили п'ять альбомів.

У 1976 році Боб Уелч створив власну групу Paris, яка випустила два альбоми, що не користувалися великим комерційним успіхом. У 1977 році Боб Уелч записав перший сольний альбом - French Kiss, що став платиновим. Композиція Sentimental Lady, яка увійшла в цей альбом, вважається однією з найвідоміших робіт Уелча. У записі Sentimental Lady Бобу Уелчу допомогли учасники Fleetwood Mac Крістін Маквей і Ліндсі Бакінгем. Другий сольний альбом Уелча - Three Hearts - став золотим, проте потім його кар'єра пішла на спад. Зліт ж популярності Fleetwood Mac почався незабаром після відходу Уелча.

У 1998 році, коли Fleetwood Mac внесли в Зал слави рок-н-ролу, ім'я Боба Уелча, на відміну від інших учасників групи, не згадувалося. Уелч, який болісно сприйняв цей факт, пояснив подію судовою тяганиною про авторські відрахування, який він вів з учасниками Fleetwood Mac.

Його останні альбоми - His Fleetwood Mac Years and Beyond (2003) і His Fleetwood Mac Years and Beyond 2 (2006). У них увійшли як матеріали, що раніше не видавалися, так і нові композиції.

Зазначимо, що альбом Fleetwood Mac Rumours раніше потрапив на четверте місце хіт-параду кращих альбомів в історії поп-і рок-музики, складеного офіційним друкованим органом Ватикану, газетою L'Osservatore Romano.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 994 | Додав: admin | Теги: Bob Welch, Fleetwood Mac, Боб Уелч застрелився, рок-група | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]