Сб, 2024-04-20, 14:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Стався руйнівний землетрус у Чилі, є загроза цунамі
Інші останні Новини світу

Сильний землетрус стався в центральній частині Чилі, повідомляють світові ЗМІ з посиланням на Геологічну службу США.

Підземні поштовхи були зафіксовані в неділю, 25 березня, ввечері за місцевим часом (рано вранці 26 березня за київським часом), передає Lenta.ru.

Епіцентр землетрусу був за 27 кілометрів на північний захід від міста Талька. Магнітуду землетрусу американські сейсмологи оцінили в 7,2.

У місті Талька, розташованому за 255 кілометрах на південь від столиці країни, проживають більш як 193 тисячі городян. Даних про потерпілих і руйнування поки що не надходило.

Попередження про небезпеку виникнення цунамі не поширювалося, проте жителям прибережної смуги влада наказала негайно перебратися на безпечні височини.

Талька – одне з міст, які найсильніше постраждали в результаті землетрусу, що стався в Чилі у лютому 2010 року. Тоді жертвами землетрусу магнітудою 8,8 і викликаного ним цунамі стали понад 800 осіб. Матеріальний збиток, заподіяний стихійним лихом, оцінювався в кілька десятків мільярдів доларів США. Повністю ліквідувати наслідки землетрусу влада Чилі розраховувала протягом трьох років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: Чилі, загроза цунамі, руйнівний землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]