Чт, 2024-04-25, 15:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:18
В Індії проти приїзду Ху Цзіньтао - один з активістів підпалив себе
Інші останні Новини світу
У столиці Індії Делі сьогодні здійснив самоспалення тибетський активіст. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Поліція забрала потерпілого до лікарні. Як серйозно він поранений - поки що невідомо, пише "Газета.ua".

Китайські опозиційні активісти кажуть, що торік на південному заході Китаю загинули щонайменше 20 осіб, пише Бі-Бі-Сі.

За даними журналістів, інцидент стався під час акції протесту проти майбутнього візиту в Індію голови КНР Ху Цзіньтао. Це одне з кількох десятків самоспалень тибетців, що відбулися за останні місяці. Таким чином вони протестують проти репресивної політики влади Китаю стосовно тибетської меншини.

Багато тибетських лідерів, зокрема Далай-лама XIV, який живе у вигнанні, закликають до припинення самоспалень, називаючи їх занадто жорстокою формою протесту.

Нагадаємо, що 4 листопада 2011 року 25-річний тибетець підпалив себе біля китайського посольства в Нью-Делі, але вогонь, що спалахнув на ньому, оперативно погасили співробітники індійської поліції, які чергували неподалік.

А у жовтні 2011 року 20-річна черниця Тензін Вангмо наклала на себе руки, вчинивши самоспалення біля стін монастиря Дейчен Чокорлінг.

Наприкінці серпня 2011 року суд провінції Сичуань визнав трьох тибетських ченців винними в смерті ченця Рігзіна Пхунтсога, що вчинив самоспалення. Попри те, що Пхунтсог скоїв самоспалення на знак протесту проти антитибетської політики офіційного Пекіна, його друзям з монастиря Нгаба Кірти висунули звинувачення в "умисному вбивстві".

Також у 2011 році цілий Тибетський монастир у Китаї від'єднали від Інтернету та мобільного зв'язку після актів самоспалення ченців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1034 | Додав: admin | Теги: Індія, Ху Цзіньтао | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]