Сб, 2024-04-20, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:29
Тимошенко сім років волі не бачити: суд залишив у силі "газовий" вирок
Інші останні Політичні новини

Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, за яким екс-прем'єр України Юлія Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році. Таке рішення суд виніс 23 грудня, розглянувши скаргу Тимошенко і її адвокатів, передає прес-служба "Батьківщини".

"Вирок Печерського районного суду щодо засудженої Тимошенко залишити без змін", - сказала суддя.

Крім того, залишено без змін окремі постанови та ухвали Печерського суду, на які захист Тимошенко також подавав апеляції.

Суд оголосив рішення по апеляції Тимошенко менше ніж через годину після того, як пішов у дорадчу кімнату. Головуюча суддя Олена Сітайло оголосила тільки резолютивну частину рішення, зазначивши, що повний текст буде оприлюднений 29 грудня в 16:00.

Під час оголошення резолютивної частини на відео-трансляції жодного разу не показали учасників процесу. Цілком ймовірно, рішення оголошувалось без сторони державного обвинувачення.

Зауважимо, вчора захист Тимошенко заявив, що не братиме участі у процесі під час розгляду апеляції, як і сама екс-прем'єр. Тимошенко в оприлюдненій заяві наголосила, що не вірить у справедливість українських судів і сподівається на Європейський суд з прав людини.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

Захист протягом трьох місяців може оскаржити рішення Апеляційного суду, якщо Тимошенко передумає

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко може оскаржити рішення Апеляційного суду Києва в касаційній інстанції протягом трьох місяців, зазначає держобвинувач Лілія Фролова.

"Вони мають право звернутися до касації протягом трьох місяців, але Власенко надав суду її заяву про те, що вона відмовилася нібито звертатися до суду касаційної інстанції. Але я не здивуюся, якщо вона звернеться, у неї є таке право", - сказала Фролова журналістам в п'ятницю після оголошення рішення Апеляційного суду Києва, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Тимошенко 22 грудня заявила, що не вірить у справедливість українських судів, тому не буде брати участь у засіданнях апеляційного суду та подавати касацію. Екс-прем'єр сподівається на Європейський суд з прав людини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1088 | Додав: adminA | Теги: Юлія Тимошенко засуджена на 7 років | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]