Пт, 2024-04-19, 04:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:04
Третина українців сприймає міліцію як фактор небезпеки, а не захисту
Інші останні Надзвичайні новини

Переважна більшість українців не підтримує діяльність міліції, свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними дослідження, не підтримують діяльність органів внутрішніх справ 57% опитаних, повністю підтримують діяльність міліції 6% українців, лише окремі дії - 26,3%, решта не визначилися з відповіддю.

Протягом останнього року по допомогу до міліції звертався кожен 9-й респондент (10,9%), однак вчасно і в повному обсязі допомогу отримали лише чверть (24%). 30,6% тих, хто звертався по допомогу, отримали її несвоєчасно або не в повному обсязі, а 43,4% не отримали зовсім.

Дослідження показало, що громадяни досить низько оцінюють законослухняність міліціонерів. Респондентам також було запропоновано відповісти на запитання з приводу того, як, на їхню думку, буде діяти середньостатистичний керівник райуправління міліції, якщо під час розслідування кримінальної справи він отримає вказівку від керівництва здійснити протизаконні дії. 61,6% опитаних висловили думку, що він буде діяти, виходячи зі вказівок керівництва, 9,4% - за законом, 7,4% - він на словах погодиться з керівництвом, але буде намагатися уникнути виконання.

Згідно з опитуванням, найчастіше українці сприймають міліцію як фактор небезпеки, а не як фактор захисту. Зокрема, в ситуації, коли б респондент вночі, на порожній вулиці побачив міліціонера, то майже третина (31,2%) сприйняли його б як фактор небезпеки і тільки 20,7% - оцінили б як гарантію безпеки, 31,8% не вважали б його ані фактором небезпеки, ані фактором безпеки.

У Центрі Разумкова зазначають, що оцінки діяльності міліції з боку українського суспільства значно погіршилися порівняно з 2006 роком, коли міліціонера вважали частіше гарантією безпеки (30,5%), ніж фактором небезпеки (19,1%).

Дослідження було проведено Центром Разумкова у всіх регіонах України з 29 вересня по 4 жовтня 2011 року, опитано 2009 респондентів старших за 18 років. Теоретична похибка - 2,3%.

Нагадаємо, дослідження, проведене в жовтні фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, показало, що майже 73% українців вважають, що пересічний громадянин України сьогодні зовсім не може впливати на стан справ у державі.

Результати опитування, проведеного Центром Разумкова з 10 по 17 серпня 2011 року, свідчать про те, що 62,8% громадян і зараз би проголосували за незалежність України на відповідному референдумі. Водночас 18,3% відповіли, що не підтримали б проголошення незалежності, 9,5% не брали б у ньому участі, 9,4% не змогли відповісти на таке питання.

Адже, люди й не забувають, що зробили в міліції - загиблого студента Індила правоохоронці cкалічили за годину.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1206 | Додав: nowyny | Теги: міліція фактор небезпеки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]