Пт, 2024-03-29, 00:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:06
В Італії не можуть домовитися з приводу наступника Берлусконі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Лідери правлячої партії "Народ свободи" поки не змогли визначитися з тим, хто повинен стати наступником Сильвіо Берлусконі на посаді голови Ради міністрів Італії, повідомляє місцева преса.

Сам Берлусконі організував у четвер зустріч зі своїми соратниками, щоб обговорити політичне майбутнє Італії. За даними журналістів, на переговорах, зокрема, обговорювалася пропозиція про формування нового уряду на чолі з колишнім членом Європейської комісії Маріо Монті, якого нещодавно було призначено довічним сенатором, передає "Інтерфакс-Україна".

Однак ця кандидатура наразі викликає суперечки як у самій партії Берлусконі, так і в лавах його союзників з партії "Ліги півночі".

Спочатку передбачалося, що в переговорах щодо кандидатури Монті візьмуть участь керівники "Ліги півночі", проте вони повідомили, що не збираються обговорювати майбутнє уряду, тому що виступають за негайне проведення в країні дострокових виборів.

Раніше Берлусконі, що втратив абсолютну більшість у парламенті, оголосив про готовність піти у відставку. Очікується, що прем'єр залишить свою посаду до понеділка.

Вчора стало відомо, що Берлусконі не має наміру брати участі в дострокових виборах, призначених на лютий.

"Як тільки буде ухвалено пакет законів щодо антикризових заходів, я піду у відставку, і, оскільки не представляється інших альтернатив, я бачу тільки вибори на початку лютого, вибори, на яких я більше не буду висуватися", - сказав прем'єр-міністр.

Зазначимо, що Берлусконі обіймає посаду прем'єр-міністра з травня 2008 року. До цього він очолював італійський уряд двічі - з квітня 1994 року до січня 1995 року та з червня 2001 року до травня 2006 року.

Берлусконі вже давно перебуває у складному становищі. Проти прем'єра відкрито чотири судових процеси. Правоцентристська коаліція, з якої півтора року тому вийшов її історичний союзник спікер нижньої палати парламенту Джанфранко Фіні, давно переживає розкол. Зокрема, серйозні суперечності з низки важливих питань намітилися між НС та союзною партією "Ліга Півночі", від якої багато в чому залежить більшість у парламенті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1236 | Додав: nowyny | Теги: Сильвіо Берлусконі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]