Сб, 2024-04-20, 12:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:49
У Брюсселі визначаться із "безвізом" для України на початку осені
Інші останні Туристичні новини

Єврокомісар Йоганнес Ган впевнений, що рішення про візову лібералізацію з Україною буде ухвалене не пізніше жовтня.

Про це він заявив під час свого візиту до Києва для участі у неформальній політичній зустрічі країн "Східного партнерства", пише DW.com.

"Я переконаний, що ми ухвалимо остаточне рішення на початку осені", - сказав Ган, згадуючи про візову лібералізацію з Україною, яка останнім часом стала не зовсім "зручною" для Брюсселя темою.

За його словами, зараз позицію Єврокомісії щодо запровадження безвізового режиму з Україною розглядає Європарламент. Коли ЄП оприлюднить рішення з цього приводу, тоді безвізовий режим схвалить Рада ЄС. І трапиться це, за прогнозом Єврокомісара, не пізніше як у жовтні.

Під час прес-конференції Ган також повідомив, що найближчими днями Єврокомісія ухвалить програму з підтримки боротьби з корупцією в Україні на 50 мільйонів євро, триває підготовка програми з підтримки сфери державного управління на 100 мільйонів євро.

За його словами, Брюссель позитивно оцінює "хороші результати" в ухваленні законодавства, необхідного для запровадження реформ в Україні, надто в сфері боротьби з корупцією, і тепер з нетерпінням очікує його імплементації. Якщо українська влада покаже конкретні результати реформ, то ЄС і надалі надаватиме їй свою допомогу.

Як повідомлялося, країни ЄС відклали схвалення рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косова до вересня.

Президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та президент Європейського Парламенту Мартін Шульц запевнили президента Петра Порошенка, що Київ зробив усе необхідне для отримання безвізового режиму.

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна виконала всі зобов'язання щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

7 липня комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткочасних подорожей Шенгенською зоною.


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: україна, початок осені, брюссель, безвіз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]