Чт, 2024-04-25, 22:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
У Канаді намагаються зупинити повернення турбіни Siemens для Північного потоку - подали позов
Інші останні Українці в світі

Всесвітній конгрес Українців просить анулювати дозвіл на передачу Німеччині турбіни для російського трубопроводу Північний потік.

Всесвітній конгрес Українців звернувся до суду з вимогою задекларувати, що рішення уряду Канади повернути Німеччині відремонтовану турбіну для трубопроводу Північний потік було необґрунтованим та несанкціонованим. Також СКУ просить видати наказ про анулювання такого дозволу, передає ЗМІ.

"Наші спроби були безуспішними, і ми не мали іншого вибору, як подати позов до суду. Сьогодні у Федеральному суді Канади ми, Світовий Конгрес Українців, разом із Даніелем Білаком, громадянином Канади, практикуючим юристом та резидентом України, подали позов про судовий перегляд", — заявили у ВКУ.

У позові також йдеться, що рішення про дозвіл на повернення турбін не було обґрунтованим, прозорим та належним чином дозволеним.

" Рішення Канади порушити санкції і відправити турбіну Siemens назад до росії є серйозною помилкою з жахливими наслідками. Це виняток з режиму санкцій проти росії абсолютно неприйнятний. Є реальні альтернативи газовим потребам Німеччини, включаючи закупівлю через український трубопровід", - підкреслив президент ВКУ Павло Грод.

Він зазначив, що не можна надавати « терористичній державі інструменти, необхідні для фінансування вбивства десятків тисяч невинних людей». Йдеться не тільки про турбіну або можливу кількість турбін для підтримки російського експорту енергоресурсів, а й про те, щоб не наражатись на шантаж рф.

11 липня Канада офіційно погодилася повернути до Німеччини підсанкційну турбіну для російського трубопроводу Північний потік, незважаючи на заперечення України.

Після цього в МЗС України викликали тимчасового повіреного у справах Канади та заявили, що рішення підриває євроатлантичну єдність у застосуванні міжнародних санкцій проти рф. Канаду закликали переглянути рішення.

Турбіна Siemens була відправлена ​​на ремонт до Канади, де вона «застрягла» через санкції проти нафтогазової галузі росії, запроваджені після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: позов, турбіна Siemens, Канада, Північний потік | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]