Вт, 2024-03-19, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:01
У Харкові робітники пікетують фан-зону. Львів чекає на VIP-гостей
Інші останні Новини з регіонів України

Близько 100 працівників заводів ім. Шевченка і Малишева вийшли на пікет до фан-зони на площі Свободи з вимогою виплатити їм борги по зарплаті.

За словами учасників, заборгованість по зарплаті тільки на одному заводі ім.Шевченка складає близько 38 млн гривень. Люди вже півтора року не отримують зароблених ними грошей, пише "Главное".

Пікетувальники тримають плакати "Поверніть гроші!", "Буржуйська влада, поверни борги з зарплати!", "Янукович, чому нам не дають заробити не життя?", "Добкін, виконай свої обіцянки!".

Плакати написані російською та англійською мовами.

На площі багато іноземних журналістів - з Голландії, Данії, Китаю. Міліція не перешкоджає учасникам акції протесту.

Коли учасники мітингу дійшли до пам'ятника Леніну, приїхав судовий виконавець з рішенням суду про заборону акції. Однак, на вимогу припинити мітинг організатори відповіли відмовою, оскільки рішення суду стосувалося лише заявки, поданої вчора "Трудовою Харківщиною". Як з'ясувалося, аналогічну заявку подав вчора Союз радянських офіцерів, але про неї в рішенні суду - ні слова.

Крім того, до мітингувальників приєдналися працівники "Міськелектротрансу". За їхніми словами, остання зарплата, яку їм виплатили, була за жовтень минулого року. Ще однією причиною приєднання до акції вони назвали незаконне, на їхню думку, звільнення 200 працівників підприємства.

До речі, під час трансляції церемонії відкриття "Євро-2012" у небі над офіційною фан-зоною в Харкові в п'ятницю пропливла в'язка білих і червоних куль. Кулі запустили прибічники екс-прем'єра Юлії Тимошенко, що стояли поряд із фан-зоною. В акції взяли участь близько 15 людей.

Львів чекає сьогодні на VIP-гостей

До Львова на матч збірних Німеччини та Португалії їдуть VIP-гості.

Як повідомили у медіа-центрі "Львів 2012", на сьогоднішній матч прибудуть перший заступник мера Любліна Станіслав Каліновські, депутат Бундестагу Карл Георг Веллманн, посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот, посол Португалії в Україні Маріо Жезуш душ Сантуш, а також мери обласних центрів Західної України.

"Депутат Бундестагу Карл Георг Веллман своїм прикладом показує німцям, що варто приїхати до Львова на Євро. Як зазначив високопосадовець в інтерв’ю DW, "у мене вже є квиток на матч Німеччина – Португалія, який відбудеться у Львові 9 червня. У мене були заплановані там політичні зустрічі, і я хочу скористатися нагодою, щоб подивитися футбол", - зазначається у повідомленні медіа-центру.

Експерти сьогодні прогнозують до 20 тисяч уболівальників у фан-зоні Львова.

Найбільше іноземних фанатів приїхало до Львова напередодні, 8 червня, з Німеччини, Португалії, Данії, а також з Канади.

Під час матчу збірної росіяни жорстоко побили стюартів стадіону

У п'ятницю, під час матчу Євро-2012 "Росія - Чехія" російські "фани футболу" напали на стюардів Вроцлавського стадіону.

Один з них досить довго лежав на землі, перш ніж хтось підійшов і подав йому руку. Він не був ні службовцем, ні охоронцем, а простим волонтером, пише gazeta.pl.

На відео видно, як агресивний молодий чоловік атакує волонтера в зеленому жилеті, а потім б'ють інших "зелених". Стюарта в помаранчевому жилеті, який намагався припинити бійку, швидко збили з ніг і жорстоко били.

Зазначимо, після футбольного матчу Росія-Чехія біля фан-зони у Львові виникла невелика бійка між місцевими жителями та групою фанатів з Росії. У п'ятницю ввечері, 8 червня, після фінального свистка близько 20 фанатів збірної Росії вийшли з фан-зони і скандували "росіяни вперед!" і "Росія, Росія!".

Збірна Росії з футболу здобула перемогу над Чехією в стартовому для себе матчі чемпіонату Європи 2012 року. Результат матчу, що відбувся у польському місті Вроцлав, - 4:1 (2:0) на користь росіян.

Нагадаємо, 8 червня, у Варшаві на стадіоні "Народовий" відбулося відкриття чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який до 1 липня буде проходити у Польщі та Україні.

За порушення правил Євро-2012 фанатів можуть видворити з арени, вилучити квитки на всі матчі і стягнути штраф у розмірі до 500 євро (або еквівалент цієї суми в національній валюті).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1060 | Додав: admin | Теги: робітники пікетують фан-зону, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]