Вт, 2024-03-19, 08:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:25
У Львові пройшов тисячний мітинг на підтримку української мови
Інші останні Політичні новини

Близько тисячі людей зібралися сьогодні, 10 червня, в центрі Львова на мітинг на захист української мови, організований Комітетом опору диктатурі.

Учасники мітингу зібралися біля входу до Львівської міськради на площі Ринок. Вони тримали в руках прапори політичних партій - "Батьківщина", "Фронт змін", УРП, НРУ, ВО "Свобода", КУН та інших, а також плакати з написами: "Русифікація - геноцид України" (написаний англійською мовою), "Ні омоскалюванню України" і плакати з цитатами українських поетів про українську мову.

Однією з перших на мітингу виступила депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" мовознавець Ірина Фаріон. Вона заявила, що зараз Україні пожинає плоди "ідеології толерастів", які закликали до компромісів з політиками, що виступають проти української мови і української державності, передає "Інтерфакс-Україна".

"Демоліберальна ідеологія зазнала краху. Про компроміси говорять тільки слабкі, тому потрібно оголосити війну цій толерастії. Жертва не може подати руку кату, для катів існує тільки один спосіб - знищення", - сказала вона.

За словами Фаріон, зараз оголошується мобілізаційна акція на захист української мови, і закликала учасників мітингу залишати свої контакти, щоб у кінці червня поїхати до Києва, коли законопроект про основи мовної політики будуть розглядати у другому читанні.

Фаріон зазначила, що затятими противниками всього українського є нащадки "російського люмпена, яким заселили землі, де померли українці під час Голодомору". "Вони ніколи не приймуть наші цінності і завжди будуть думати тільки про те, щоб створити свою державу всередині нашої. Їх можна вилікувати тільки українським націоналізмом", - заявила вона.

За словами політика, якщо буде потрібно, то таке лікування потрібно проводити примусово, а кращою формою примусу є "будівництво української держави, а не держави на чолі з бандитом Януковичем". "Якщо революція не відбудеться до осені, то ми повинні своїми бюлетенями зупинити цю орду", - підкреслила Фаріон.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про мови, авторами якого стали депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 973 | Додав: nowyny | Теги: мітинг на підтримку української мов, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]