Чт, 2024-03-28, 16:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
У Німеччині запустили спеціальну платформу - відновлення України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Федеральний уряд Німеччини запускає платформу, яка має на меті підтримати та зміцнити зобов’язання ФРН щодо відновлення України та об’єднати державних і недержавних учасників процесу.

"Відбудова України – величезне завдання.., з яким не можуть упоратися уряди поодинці. Тут потрібно залучення цілих суспільств. Ми у Німеччині маємо велике бажання долучитися до відбудови України", – заявила міністр економічного розвитку Свенья Шульце.

За її словами, відбудова України вже розпочинається, хоч війна ще триває. При цьому довгострокова перспектива та раннє планування важливі заради стійкості українського суспільства, а також для успішної та ефективної відбудови країни.

Платформа відбудови України розглядається як місце зустрічі та обміну інформацією представників бізнесу, активних громадян, муніципалітетів Німеччини та України. Планується організація спеціалізованих конференцій, діалогових форумів і семінарів. Перший захід запланований на квітень.

Посол України в ФРН Олексій Макеєв на інавгураційній конференції наголосив, що українці розраховують на взаємовигідне співробітництво, а не просто на допомогу, і закликав інвестувати та купувати українські товари.

"Відбудова має розпочинатися зараз, а не тоді, коли ми переможемо. Ми не можемо гаяти час", – зазначив дипломат.

Він запевнив, що всі залучені кошти на проєкти використовуватимуться прозоро та ефективно.

Міністерство економічного розвитку за 4 місяці виділило 800 млн євро для допомоги Україні. За підтримки відомства в Україну доправлено чимало допомоги, зокрема медобладнання та ліки, пожежні машини, генератори, прилади для приготування їжі та опалення.

Партнерство налагоджено між німецькими та українськими муніципалітетами, у сфері забезпечення водопостачання та водовідведення, між клініками.

Для підтримки та розширення всіх цих партнерств міністерство цьогоріч надасть іще 25 мільйонів євро.

Як раніше повідомлялося, Німеччина має намір вислати більше 30 російських дипломатів через підозри у шпигунстві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 375 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]