Вт, 2024-03-19, 04:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
У Північній Ірландії через візит Єлизавети II спалахнули сутички
Інші останні Новини світу

Королева Великої Британії Єлизавета II напередодні прибула в Північну Ірландію з дводенним візитом. Через це у регіоні почалися заворушення, повідомляє NEWSru.com.

На заході Белфаста у вівторок ввечері близько 100 молодих людей закидали поліцейських петардами і пляшками із запалювальною сумішшю.

Сутички сталися поряд з торговельним центром. Дев'ять поліцейських поранено. У район події були відправлені додаткові підрозділи, а в повітря піднято вертоліт. Однак додаткові заходи не знадобилися. Ближче до ночі в районі знову стало спокійно.

Поліція вважає, що безлади не були організованими. Крім того, поранення отримав ще один чоловік, який намагався перешкодити стражам порядку зняти прапор Ірландії, вивішений на горі над містом на знак протесту проти візиту британської королеви.

Тим часом візит Єлизавети II в Ольстер триває. Планується, що в середу вона зустрінеться з колишнім лідером Ірландської республіканської армії (IRA) Мартіном Макгіннесом.

Єлизавета II і Макгіннесс вперше в житті мають потиснути один одному руки, що стане наочним знаком примирення сил і символом успішного підсумку північноірландського мирного процесу. Макгіннесс наразі обіймає пост заступника першого міністра в уряді країни, проте, як і раніше, відстоює ідею об'єднаної Ірландії, очолюючи націоналістичну партію "Шинн фейн". Досі представники партії відмовлялися зустрічатися з королевою.

У 2011 році збройні сили Ірландії напередодні візиту в країну королеви Великої Британії в районі Дубліна знешкодили саморобний вибуховий пристрій. Бомбу було закладено в містечку Мейнуті поряд з Дубліном.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: візит Єлизавети II, сутички, Північній Ірландії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]