Вт, 2024-03-19, 06:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:07
Путін боїться "Закону Магнітського" ​​- нового стандарту для Росії - InoPressa
Інші останні Новини світу

Майже 40 років поправка Джексона-Веніка змушувала Кремль краще обходитися зі своїм народом - тепер її місце посяде "Закон Магнітського", новий стандарт прав людини в Росії, пишуть ЗМІ, закликаючи Обаму не чинити йому перешкод. Білл Браудер представив документальний фільм "Досьє Магнітського: організована злочинність в російському уряді" - і підкріпив звинувачення, які прозвучали в ньому, штабелями документів.

"Закон Магнітського" - гідний наступник поправки Джексона-Веніка, пише The Wall Street Journal у редакційній статті, коментуючи схвалення документа комітетом у закордонних справах Сенату США. Тепер поправку Джексона-Веніка можна "відправити на почесну пенсію", але тільки за умови, що її місце займе "Закон Магнітського". Конгрес може зробити все це ще до серпневих канікул.

У добу Путіна старі радянські методи живі і здорові, тож стратегічний і моральний борг США - відстоювати права людини і демократію в новій Росії, йдеться в статті, проте адміністрація Обами лагодить перешкоди "Закону Магнітського". "Нам повідомили, що держсекретар Клінтон запевнила Лаврова, що цей закон ніколи не буде прийнятий", - стверджує видання. Але сенатори Маккейн, Ліберман і Кардін відстоюють заміну поправки на "Закон Магнітського".

Цей закон буде популярний у російського народу, продовжує газета, посилаючись на думку Гаррі Каспарова. Газета рекомендує адміністрації США усвідомити: "Якщо вона хоче нормальних торговельних відносин з Росією, їй доведеться підтримати "Закон Магнітського".

Публікація Гаррі Каспарова на сторінках The Wall Street Journal називається так: "Як Обамі підтримати Росію і виступити проти Путіна". Для Обами зустріч з Путіним стала наочним нагадуванням про провал "перезавантаження", стверджує Каспаров. "Весь час, витрачений на "розкрутку" фантазії про те, що Медведєв - ліберальна альтернатива Путіну, змарновано".

Напередодні недавньої зустрічі Путіна з Обамою російське керівництво оголосило, що першочерговим питанням для Путіна буде "Закон Магнітського". "Для путінського режиму це приголомшливе визнання. Я давно пропагував ідею ударити по грошах вірних прихильників Кремля та їхні привілеї подорожувати", - пише Каспаров. Путін "фактично зізнався, як боїться ""Закону Магнітського". "Він вочевидь вважав за потрібне публічно запевнити своїх рядових підлеглих, що буде битися, захищаючи їхні нажиті нечесним шляхом багатства і спосіб життя", - йдеться в статті.

На думку Каспарова, Обама проявляє надмірну "гнучкість" у відносинах з Росією. Автор закликає Америку стати на боці російського народу, а не Путіна. "Так, вільна Росія буде конкурувати з США, але вона не стане непохитним супротивником", - зауважує Каспаров. Ухваливши "Закон Магнітського", Сполучені Штати підтримають російський народ і захистять власні інтереси, висновує він.

Комітет Сенату США схвалив проект "Закону Магнітського", що передбачає санкції проти російських чиновників, які брали участь у подіях, що призвели до смерті Магнітського, повідомляє The Financial Times. Сенатор Джон Маккейн закликав адміністрацію назвати групу російських чиновників "транснаціональним злочинним угрупованням", пише видання. На його думку, очевидно, що чиновники були частиною злочинного угруповання, яке очолював власник банку Дмитро Клюєв. "Цей випадок показує, що корупція в Росії доходить до урядових чиновників", - заявив сенатор.

За останніми даними, слідчі, інші офіційні особи, причетні до справи, а також власник банку спільно літали на Кіпр і в Дубай. Клюєв заявив, що ці дані є підтасовуванням фактів. Він стверджує, що не чув про Магнітського до його смерті і не причетний до схем ухилення від податків.

Головним звинуваченням є те, що Клюєв літав на Кіпр разом з майором Карповим, який займався справою Магнітського. Клюєв заявив FT, що він дружить з Карповим, і припустив, що він міг у цей час літати з ним на Кіпр. Андрій Павлов, колишній юрисконсульт Клюєва, літав до Лондона одним рейсом з Карповим, і вони провели там чотири дні. Павлов підтвердив, що він дружить з Карповим, і літав у Лондон відпочивати. Однак він заявив, що нічого не знав про схему відходу від податків, йдеться в статті.

"Ви знаєте, скільки росіян літає в Ларнаку? Це як друга Росія", - заявляє Клюєв.

У вівторок працедавець Магнітського Білл Браудер представив фільм "Досьє Магнітського: організована злочинність в російському уряді". "Фільм підкріплений штабелями документів, які також були надані в розпорядження нашої газети", - повідомляє The Washington Post, детально розповідаючи про фільм і його передісторію.

"Тісно спаяне коло податкових інспекторів, поліцейських і злочинців у 2006-2007 роках викрало щонайменше 337 млн ​​доларів в ході махінацій з шахрайським поверненням податків", - йдеться в статті.

У вівторок сенатор Маккейн в письмовому зверненні попросив президента Обаму оголосити цю групу чиновників (її умовна назва - група Клюєва) злочинною організацією, яка зловживає глобальними фінансовими системами шляхом вимагання, відмивання грошей і крадіжок. "Якщо це відбудеться, активи цих осіб будуть заморожені і вони не зможуть ніде в світі проводити фінансові операції, деноміновані в доларах", - пояснює газета.

Видання наводить конкретні імена та дати закордонних поїздок, а також повідомляє, що кошти, отримані від повернення податків, розміщувалися в банку Дмитра Клюєва.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: Путін боїться Закону Магнітського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]