Вт, 2024-03-19, 13:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
У Швеції вважають, що інтеграцію України до ЄС зупинено
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Швеція вважає, що процес європейської інтеграції України зупинено.

Про це у своєму особистому блозі написав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, повідомляє "Українські новини".

12 червня в Стокгольмі він провів зустріч з послом Швеції в Україні, під час якої обговорив стан двосторонніх відносин з Україною та з жалем констатував, що впродовж останнього року політична ситуація в Україні змінилася на гірше.

"Разом з Польщею ми робили ставку на поліпшення й поглиблення в Україні європейської перспективи, але політичний і політизований судовий процес в останні роки, на жаль, зупинив цей процес", - пише Більдт.

При цьому він не зміг спрогнозувати подальший розвиток подій, підкресливши, що ключ від вирішення цієї ситуації в руках української влади.

"Що буде далі, ми не знаємо. Ключ перебуває в політичного керівництва України", - зазначив міністр.

Інших деталей він не повідомив.

Як повідомлялося, на початку травня Більдт заявив, що Європейський Союз буде посилювати тиск на президента Віктора Януковича, щоб він розблокував євроінтеграцію України.

ЄС турбує ситуація з колишнім прем'єр-міністром, лідером партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлією Тимошенко й низкою інших політиків, що перебувають в ув'язненні.

Зазначимо, що у зв'язку з подіями навколо засуджених лідерів української опозиції, процес євроінтеграції України "застиг у мертвій точці". На початку травня міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле заявив, що ЄС призупинив ратифікацію Угоди з Україною про асоціацію.

Як повідомлялося, переговори про угоду про асоціацію України та ЄС вели з 2007 року, і тільки 19 грудня 2011 заявили про завершення переговорів.

30 березня глави делегацій на переговорах Україна і Європейського Союзу парафували Угоду про асоціацію України з ЄС.

Проте підписання угоди про асоціацію України з ЄС і далі залишалося під питанням через внутрішньополітичну ситуацію в Україні і процеси проти представників опозиції - ці судові розгляди, на думку ЄС, мають політичне підґрунтя.

Першою державою, що відмовилася від ратифікації Угоди про асоціацію України з Європою, виявилася Чехія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 999 | Додав: admin | Теги: інтеграція, ЄС, україна, Швеція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]